Hafta içinde Sayın Cumhurbaşkanı tarafından açıklanacağı söylenen ve tüm millet için yeni bir dönem başlatacağı bildirilen müjde nihayet cuma günü açıklanmış ve Elhamdülillah tüm yurtta ve bu milleti seven tüm islam coğrafyasında sevinçle karşılanmıştır.

Cumhurbaşkanının müjdeyi açıkladığı konuşmalarının giriş bölümünde yapmış olduğu açıklama bu milletin müjdeyi niçin hak ettiğinin özetidir.  

Cumhurbaşkanı konuşmalarında “Dünyada son bir asırdır yaşanan hiç bir karmaşa, savaş, kaos, çatışma, çekişme yoktur ki gerisinde öyle veya böyle enerji hesabı yatmasın. Petrol ve doğalgaz sahalarının kontrolü ve güvenliği için yeri geldiğinde milyonlarca insanın canının hiçe sayıldığı vahşi bir düzen kurulmuştur. Bir damla petrolü, oluk oluk akan insan kanından daha değerli gören bu gayri insani düzen hala hükümranlığını sürdürmektedir." diye konuştu.

Suriye'de son yıllarda yaşananlara da değinen Cumhurbaşkanı, "Biz, mazlumların ve mağdurların bulundukları yerlere giderken birileri her şeyi bir kenara bırakıp, doğrudan petrol üretim tesislerine yönelmiştir. Aynı durumla Libya'da da karşılaştık. Biz, Libyalı kardeşlerimizin çağrısıyla onları darbecilerden kurtarmanın mücadelesini verirken, birileri yine petrol sahalarının dibinde bitivermiştir." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı konuşmalarında; Doğu Akdeniz'de oynanan onca oyunun gerisinde de enerji kaynaklarının paylaşımı kavgası olduğuna işaret ederek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Hamdolsun biz önceliğimizi asla değiştirmedik, hep önce insan dedik. Hep önce insan, dostluk kardeşlik dedik. Hep önce mazlumlar ve mağdurlar dedik. Hep önce hak, hukuk, adalet dedik. İnsanlık bizde, petrol onlarda kalmış olabilir. İşte Rabbim bize bambaşka bir yerde hem de görülmedik zenginlikte bir kapı açtı. Yarın benzer kapılar başka yerlerde de önümüze açılacaktır.” İfadelerini kullandı.

Tabiî ki benzer kapılar açılacaktır. Bu garantiyi nereden mi? Alıyor diye soracak olursak; Allah-u Teala ayetinde şöyle buyurmaktadır; “Hiç kuşkusuz Rabb’im, dilediğine sınırsız nimetler bahşeder, dilediğine ölçülü ve idareli verir. Öyleyse, malınızı cömertçe infak etmekten korkmayın! Unutmayın ki, Allah yolunda her ne harcarsanız, O size bunun karşılığını hem dünyada, hem de ahirette  kat kat fazlasıyla verecektir. Çünkü O, nimet verenlerin en hayırlısıdır!”(Sebe Suresi 39.Ayet)

İnsanlığa tarih boyunca sömürü götürmemiş, onlara umut olmuş bir milletin evlatları olarak bizler, dil, din, renk, coğrafya ayrımı gözetmeksizin mazluma, yoksula, yetime, muhacire, masuma ve mahruma el uzatmaya devam edersek, zalimin karşısında, mazlumun yanında yer alırsak;

İşte o zaman hadis şerifte buyrulduğu üzere Allah, mazlumun duasını bulutların üzerine kaldırır ve o dua için sema kapılarını açar. Ve bu millet için dua da bulunan; Suriye, Libya, Filistin, Yemen, Gazze, Afrika mazlum ve mahrumlarının  dualarına icabet eder ve Allah(cc) bizleri dünya ve ahirette kazanacağımız nice müjdelere kavuşturur ve nice bereketli kapılar açar.   

Selametle...