Argan yağı esas olarak cilt ve saç bakımı için kullanılır ve tırnaklar ve vücut üzerinde besleyici bir etkiye sahiptir. Saçın daha parlak ve sağlıklı olmasına yardımcı olurken, aynı zamanda kırık uçları da önleyebilir. Argan yağı cildiniz için etkili ve faydalı bir nemlendiricidir. Bu nemlendiricinin birçok güzelleştirici etkisi olduğunu unutmayın. Avucunuzun içine 1-2 damla argan yağı koyun ve elinize uygulayın. Ardından cildinize ve boynunuza masaj yapın. Argan yağı cildinizi nemlendirir, kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur, vitamin içeriği ile cildinize bakım sağlar. Argan yağı cilt parlaklığını artırabilir, kırışıklık oluşumunu yavaşlatabilir ve kırışıklıkları zayıflatarak görünümünü gizlemeye yardımcı olabilir. Yüksek antioksidan içeriği sayesinde cildinizi yaşlanmanın etkilerinden koruyabilir.

Argan Yağı Serbest radikallerle savaşarak cildiniz için bir bariyer oluşturur. Aynı zamanda cildin yumuşak, canlı ve ışıltılı görünümünü destekler. Argan yağı sebumun (cilt tarafından üretilen doğal yağ) bilinen etkisine sahiptir. Yağlı cildiniz varsa, cildinizi korumak için ara sıra argan yağı kullanmak yağlı cildin dengelenmesine yardımcı olacaktır. Argan yağı, aşırı yağlılık ve tıkalı gözeneklerden kaynaklanan sivilce, sivilce ve siyah nokta oluşumunu önlemeye yardımcı olur ve ciltteki hasarlı hücrelerin tedavi edilmesine yardımcı olur. Argan yağı genellikle tırnak bakımı için kullanılır. Epidermal problemleri gidermek için tırnaklara ve epidermise birkaç damla argan yağı kullanılır.

Faydaları Nelerdir?

Argan yağı, Argania spinosa ağacının (Fas'ın yerli türü) tohumlarından elde edilen doğal bir üründür. Argan yağı, esansiyel yağ asitleri ve antioksidanlar (A, C, E vitaminleri, polifenoller, linoleik asit, omega-6 ve steroller dahil) bakımından zengindir ve genellikle cilt için yaşlanma karşıtı bir yardımcı olarak kullanılır. Ayrıca argan yağı yemenin belirli sağlık koşullarına yardımcı olduğu söyleniyor.

  • Sedef hastalığına ve egzamaya iyi gelir: Diğer yandan argan yağı zarar görmüş saçları onarır, saç derisini besler ve saç uzamasını da hızlandırır. Hatta egzama ve sedef hastalığının tedavisinde bile argan yağına başvuruluyor.
  • Yaşlanma karşıtıdır: Argan yağı sadece nemlendirici etkiye sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda yüksek antioksidan içeriği sayesinde cildi yaşlanmaya karşı korur. Sadece cildin daha pürüzsüz bir görünüme kavuşmasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda cildi canlı ve parlak hale getirir.
  • Argan yağı akne ve sivilcelerde etkilidir: Argan yağı sivilce ve sivilce gibi besleyici özelliklerinden dolayı insanların ilgisini çekmiştir ve başlıca cilt problemleridir. Ciltteki fazla yağı dengeleyerek sivilce, sivilce ve siyah nokta oluşumunu engelleyebilir.
  • Saçları canlandırır: Argan yağı içerik bakımından zengindir ve birçok sorunu çözebilir. Özellikle saç derisine uygulandığında saç köklerini nemlendirebilir. Böylelikle kuru saçtan kaynaklanan kepek sorunu ortadan kaldırılır ve saç hücreleri onarılır. Bu nedenle sağlıklı saçlara sahip olacaksınız.
  • Argan yağı kalp ve damar sağlığı için yararlıdır: Argan yağı üzerinde yapılan çeşitli çalışmalar, argan yağının yapısındaki doymamış yağ asitlerinin kolesterol ve yüksek tansiyonu düzenlemede iyi bir etkiye sahip olduğunu bulmuştur.
  • Çatlayan dudaklara argan yağı: Argan yağı, özellikle kışın dudak çatlaklarını önlemek için mükemmel bir seçim olacaktır. Dudakları yumuşak ve pürüzsüz hale getirerek bu çatlaklar önlenebilir.

Nasıl Kullanılır?

Argan yağı kullanmanın iki farklı yolu vardır. İlki duştan önce, ikincisi duştan sonra uygulanır. Saç derisinden başlayarak avuç içlerine argan yağı dökün ve tüm saça masaj yapın. Ardından saçı nemli bir havlu veya streç filmle sarın, yarım saat bekleyin ve ardından doğal şampuanla yıkayın. Diğer bir yöntem aşağıdaki gibidir. Duştan sonra ıslak saça argan yağı sürün. Çok fazla almamaya dikkat edin. Aksi takdirde saçın yapısı hızla bozulabilir ve yağlı hale gelebilir.