Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti 27. Olağan Genel Kurulu Cumartesi günü yapıldı. Genel Kurulda iki aday uzun süreden beri ciddi ve düzeyli bir lobi çalışması yaparak seçime hazırlandılar. 

Adaylardan birisi 3 dönemden bu yana Cemiyet Başkanlığı görevini yürüten Gazeteci İbrahim Ay, diğer aday ise yine uzun yıllardan beri Gazetecilik yapan Levent Özkurt idi.

Öncelikle her iki adayı da seviyeli yarışlarından ve Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti bünyesinde yer alan üyelerin, hem mesleki alanda hem de sosyal alanda hayatlarını kolaylaştırmak adına ürettikleri projelerden dolayı kutluyorum.

Eminim ki, her iki adayın Başkanlık yarışında ürettiği projeler ve sürdürdükleri mücadele camiamıza ve meslektaşlarımıza hizmet edebilmek adına üretilen ve verilen bir mücadeleydi.

Cumartesi sabah saat 10 sularında başlayan Genel Kurul da yeterli çoğunluğun sağlanmasıyla birlikte seçime geçileceği sırada, Başkan Adayı Levent Özkurt adaylıktan çekilince İbrahim Ay tek aday olarak seçime girdi. Oyların kullanılması ve sayılmasıyla birlikte mevcut Başkan İbrahim Ay yeniden seçilerek GGC Başkanlık görevini tekrar kazandı.

GGC Yönetimi Pandemi ve salgın sebebiyle Genel Kurul Salonuna sadece üyelerin gireceğini günler öncesinden bir karar alarak bildirmişti. Buna rağmen, derneğe üye olmayan bazı gazetecilerinde genel kurul salonuna girmek istemeleri konusunda mini bir tartışma yaşandı ancak, Başkan Adayı Levent Özkurt’un müdahalesi ve Başkanlık yarışından çekildiğini açıklaması üzerine herhangi bir tatsızlık yaşanmadı.

Başkan İbrahim Ay yaptığı konuşmada, Başkanlık yaptığı dönemlerde gerçekleştirdiği projeleri anlattı ki, söz verdiği tüm projeleri hayata geçirdiğine basın camiası olarak hepimiz şahidiz.

Bu dönem için yine vaatleri ve projeleri var. Eminim ki kısa sürede yeni projelerini ve vaatlerini de bir bir yerine getirecektir.

Açık konuşayım: “İbrahim Ay, bugüne kadar gazeteci meslektaşlarımızın her konuda yanında oldu. Özellikle büyük bir mücadele vererek hayata geçirdiği “Basın Sitesi” ile birlikte bir çok gazeteci meslektaşımızı ev sahibi yapması hakikaten takdire şayan ve örnek bir başarı hikayesidir. Bununla birlikte sosyal alanda sağladığı imkan ve olanaklarla mesleğimize ve meslektaşlarımızız hayatlarına dokunan harika hizmetleri var.

İbrahim Ay’ın bu şehrin gazeteciliği ve gazetecileri üzerinde emekleri inkar edilemez. Daha önce hayal bile edemeyeceğimiz hizmetlerini asla göz ardı edemeyiz.

Şimdi yeni bir döneme girdik ve Başkan Ay verdiği yeni vaatler ve projeleri  teker teker hayata geçirecektir. Ben buna tüm kalbimle inanıyorum zira, daha önce başardı!

Gaziantep basın camiasına 27 yılını vermiş bir gazeteci olarak, seçime gölge düşürecek hiçbir şaibeye mahal vermeden 27. Genel Kurulunu gerçekleştiren cemiyetimizin Yönetim Kurulu Üyelerine ve cemiyetimizin tüm üyelerine, olgunluk içerisinde seçim kampanyalarını yürüten Başkan Adaylarımız İbrahim Ay ve Levent Özkurt’a teşekkür ediyorum.

İbrahim Ay ve Yönetim Kurulunu yeniden seçilmesi sebebiyle yürekten kutluyorum. Camiamıza ve şehrimize hayırlı olsun..