Bugün, Tesla ve SpaceX'in kurucusu olan ve son dönemde kripto para birimleriyle ilgili yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen Elon Musk, Bitcoin isimli kripto parayı yaratan kişinin kimliğiyle ilgili açıklamalarda bulunması ile ilgili bir yazı yazacağım.

Geçtiğimiz günlerde bir programa katılan Musk, dünyayı kasıp kavuran kripto paraların babası olarak kabul edilen bitcoin’in mucidi ile ilgili son derece önem arz eden açıklamalarda bulundu.

“Nick Szabo, herkesten daha fazla Bitcoin fikrinin arkasındaki isim gibi gözüküyor” açıklaması ile kripto para piyasasını yine birbirine katan Musk, bu açıklaması ile kripto para piyasasında adından yine söz ettirdi.

Birlikte Musk’un yaptığı açıklamaya bakalım. Musk yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Bu fikrin geçirdiği evrime ve Bitcoin’in oluşturulmasından önce yapılan öngörülere bakın ve bunu kimin yazdığına bakın anlarsınız. Muhtemelen Nick Szabo, bu fikrin arkasındaki isim. O kendisinin Nakamoto olmadığını söylüyor fakat ben bunun gerçek olduğundan emin değilim.

Geçmişte de bu yönde iddialar ortaya çıkmış ve kamuya açık toplantılarda Bitcoin ve blockchain teknolojisinin geçmişi ile ilgili bilgi veren Szabo, Satoshi Nakamoto olduğuna dair iddialar yalanlanmıştı.

Gerçek kimliği ortaya çıkmayan Nakamoto’nun yazı diliyle Szabo ve diğer potansiyel 10 kripto para yaratıcısının kullandığı kelimeleri inceleyen uzmanlar Nakamoto ve Szabo arasında büyük benzerlik bulunduğunu duyuruldu.