Geçtiğimiz günlerde Çin hükümeti dünyada milyonlarca kullanıcıya ulaşmış sosyal medya uygulaması olan TikTok için devrim niteliğinde bir karar verdi.

 

Özellikle birçok kesim tarafından büyük tepkiler çeken TikTok uygulaması dijital çağın karanlık dönemi olarak da kabul ediliyor. Genç ya da yaşlı fark etmeksizin herkesin ilgisini çeken ve bazı kesimler tarafından da toplumun bozulmasına vesile olduğu yönündeki yorumlarda mevcut.

Çin hükümeti de buna benzer bir düşüncede olacak ki, TikTok uygulamasını kullanan 14 yaşından küçük çocuklar için sınırlama getirdi. Verilen bu karara göre 4 yaşın altındaki kullanıcılar, 6:00-22:00 saatleri arasında sadece 40 dakika online kalabilecekler. Bu kararın gerekçesi olarak ise 14 yaş altı kullanıcıların dünyayı daha fazla keşfetmeye ihtiyaçlarının bulunduğu ve gerçek hayattan kopmalarını istemediklerini dile getirildi.

Bu kararın ne kadar doğru ya da ne kadar yanlış olduğu farklı kesimler tarafından tartışılırken, aynı zamanda, kullanıcılar Çin’de verilen bu kararın ilerleyen zamanlarda dünyanın genelinde herhangi bir yansıması olup olmayacağını merak ediyor. Aileler ise bu kararın yerinde ve doğru olduğunu düşünürken, teknolojinin çocuklar üzerinde olumsuz etkilerinin başında bu uygulamanın geldiğini savunuyor.