Uzun süreden beridir yıkılması gündemde olan Kamil Ocak Stadyumunun yıkıldıktan sonra yerine ne yapılacağı soru işareti olmaya devam ediyor.

Bu konuda son sözü Sayın Cumhurbaşkanımız Gaziantep’i ziyaret ettiğinde söylemişti. Ancak daha sonra Belediye yetkilileri konuyla ilgili Cami dışında bir projeyi Belediye Meclisinden geçirmek istediler. Kamuoyunda ve Belediye Meclisinde konuya ilişkin tepkiler oluşunca yeniden çektiler projeyi.

Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz hafta AK Parti İl Başkanlığı Olağan Kongresi için yeniden Gaziantep’e geldiğinde, Stadyumun yerine ne yapılacağı hususunda, bir önceki gelişinde söylediklerini aynen tekrar etti. Buraya büyük bir “Cuma Camisi” yapılacağı müjdesini verdi.

Ne ki, Sayın Cumhurbaşkanımızın ikinci kez üstüne basarak vurguladığı “Cami yapılacak” açıklamasından sonra bile söylentilerin arkası kesilmedi. Birkaç gün önce beni arayan bir parti yetkilisi, “Belediye Başkanı Fatma Şahin ve şehrin yöneten AK Parti kurmaylarının yıkılacak Stadın yerine Cami yapmak istemediklerini, bilakis buraya ticari bazı yatırım planlarının olduğunu, burasının AVM ve benzeri ticari merkezler olarak kullanılmak istendiğini söyledi.

Cumhurbaşkanımızın yapılmasını istediği Caminin ise, Stadın karşı kısmında bulunan “Valilik binasının” olduğu alana yapılmak istendiğini belirtti.

Şehir planlaması konusunda uzman olmadığımı biliyorum. Bu hususta şehrin yapılanmasına uygun düşmeyen ya da görsel anlamda şehrin estetiğine aykırı bir durum var mıdır bilemem. Lakin böyle bir husus var idiyse, bu konu Sayın Cumhurbaşkanımız açıklama yaptığında kendisine sunulmadı mı? İfade edilmedi mi?

Şehrin coğrafik koşullarına bir aykırılık teşkil etmiyorsa, “Stadın yerine Cami yapılmama ısrarı neden? İddia edildiği gibi, buraya “AVM ve benzeri ticari projeler” yapılması mı planlanıyor?

Şehrin merkezinde büyük bir Selahaddin Camisinin yer alması ne kadar güzel olacak oysa! Özellikle Cuma günleri Camilerde namaz kılacak yer bulamayan halkımızın mağduriyeti sokaklara taşmaktadır. Camiler Cuma namazlarında vatandaşın ihtiyacına cevap veremiyor. Gaziantep halkını memnun edecek bu projenin, Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi, tam olarak yıkılacak olan Kamil Ocak Stadyumunun yerine yapılması şehrin silueti ve estetiği bakımından gayet yerinde bir karar olacaktır.

Cami yerinin başka bir alana kaydırılıp, stadın yerini boşa çıkartmak, kafalarda soru işaretine sebep olacaktır. Zaten bu konuda muhalefet partilerinden çeşitli eleştiriler geliyorda. Burasının ticari kar merkezlerine dönüştürülmesi ve “Kent Burjuvazisine” rant alanı olarak sunulması, hem bu şehre ve hem de bu konuda son sözünü söyleyen Cumhurbaşkanımıza yapılacak büyük bir yanlış olacaktır.

Şehri yöneten yerel yetkililerimizi bu hususta, tartışma ve soru işaretlerine mahal vermeyecek şekilde, yıkılacak olan Stadın yerine Cami yapılacağını açıklamaya ve bu konudaki tartışmaları bitirmeye davet ediyorum.