Bilgisayarların icat edilmesiyle hayatımız her alanda kolaylaşmış, bir o kadar da tehlikenin içine girmiştir. İnsanoğlu bilgisayarları günümüze kadar gündelik hayatlarını kolaylaştırmak için evlerinin içine sokmuştur. Ancak yeni yazılım dilleri ve teknolojinin ilerlemesiyle bilgisayar isteğimiz dışında olsa bile insanları tehlikeye sokmaktadır. Bunlardan bir tanesi de 2017 yılında duyduğumuz derin sahte diğer orijinal adıyla Deepfake’tir.

Kamuoyunu meşgul eden ve insanların aslında söylemedikleri halde söylenmiş gibi gösteren yüz ifadelerinin insanları ne tür çıkmaza soktuklarını göstermektir. Siyaset ya da sanat alanında tanınmış insanların yüzlerini başka yüzlere yerleştirme yoluyla yapılan bu işlem gelecekte insanların özel hayatlarını daha çok tehdit etmeye başlayacaktır.

Bu konu sadece ünlü insanlar için değil herhangi bir kişi için de geçerlidir. Deepfake konusu ilerleyen zamanlarda teknolojinin de yardımı ile kendini çok geliştirerek hem kullanıcıların kullanımı açısından kolaylaşacak hem de uygunsuz video kirliliği ortaya çıkacaktır. Bu araştırma, Deepfake konusunda ülkemizde sıkıntı çeken kişilerin ne yapmaları gerektiği konusunda yol göstermek için de önemlidir.