Dijital teknoloji, normal yaşamı daha kolay hale getirmek için insan gücü olmadan kendiliğinden çalışan teknoloji biçimidir. Birçok günlük hayatta işlerin yapılması aşamasında gerekli olan Dijital teknoloji, zaman tasarrufu ve maddi kazançlar elde edilmesi amacıyla tercih edilmektedir. Dijital teknoloji, insan gücünü azaltan ve teknolojinin tüm imkanlarının kullanımın sağlamaktadır. Diğer bakış açılarından da bahsedecek olursak.

Dijital teknoloji, ürünlerin programlanması ile işlemlerin hızlı ve güvenilir hale getirmek için tercih edilen bir dizi uygulama alanlarıdır. Market, alışveriş merkezleri ve insan sağlığının tedavisi amacıyla Dijital teknolojiye sıklık ile başvurulmaktadır.

DİJİTAL TEKNOLOJİ NEDİR?

Dijital teknolojinin varlığından bahsedebilmek için, programlama yani yazılımın var olması ve bu programlamanın makine ile etkileşim halinde olması gerekmektedir. Yapay zeka aşamasında önemli yol alan Dijital teknoloji, bazı işleri daha basit hale getirmektedir. Sanayi sektöründe de paketleme, ayırma ve sayma gibi işlemlerin hızlı ve güvenli bir şekilde yapılması için Dijital teknolojiye başvurulmalıdır.

DİJİTAL TEKNOLOJİ ÖRNEKLERİ NELERDİR?

Yapay zeka

İleri düzey makine öğrenimi

Akıllı uygulamalar

Akıllı şeyler

Virtual Reality

Digital Twin

Blockchain

Konuşma Tanıma Sistemleri

Dijital Uygulama ve Servis Mimarisi

Dijital Teknoloji Platformları

Uyarlanabilir Güvenlik Mimarisi

DİJİTAL TEKNOLOJİ FAYDALARI NELERDİR?

Dijital Görünürlük Sağlar: Web sitelerinde, bloglar, çevrimiçi mağazalar ve birçok sosyal ağlarda şirketlerin kazançlarının artması ve ürünlerin tüketiciler tarafından görünürlüğünün artmasını sağlamaktadır.

Yeni Müşterilere Ulaşım İmkanı Sağlar: Ticari piyasalarda yeni müşteriler ulaşma ve şirketin marka değerinin yükselmesi aşamasında avantajlar sunmaktadır.

Doğru Karar Verebilme İmkanı Sağlamaktadır: Tüm dataların incelenmesi ile doğru karar verme ve satın alma işlemlerinde önem arz etmektedir.

Verimliliği arttırır: Daha fazla üretim ve kaliteli ürün imalatı imkanı sağlamaktadır. Bunların yapılması ile verimlilik üst sıralara çıkmaktadır.

Maliyetlerde Düşüşler Yaşanır: Üretimde zaman tasarrufu sağlanması beraberinde maliyetlerde düşüşlerin yaşanmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda işgücüne olan talebin azalması beraberinde maliyetlerde düşüşler yaşanmasına neden olmaktadır.

Çalışma Koşulları Sağlanır: Plan ve programlama aşamasında Dijital Teknoloji düzen sağlanmasına yardımcı olmaktadır. Üretim esnasında yapılacak sayı ve verilerin önceden tahmin edilebilmesi ve ihtiyaçlara o yönde karşılık verilmesinde yararlar sağlamaktadır.

KAYNAK: MİLLİYET