Facebook geçtiğimiz gün büyük bir karar alarak şirketin adının ve logosunun değiştirilmesi yönünde önemli bir adım attı. Bu adıma göre, Facebook, WhatsApp, Instagram ve Messenger uygulamasını bünyesinde barındıran Facebook Inc.'nin çatı kuruluşunun yeni adı “Meta” olarak değişecek.

Bu durumun şirket için nasıl bir anlam taşıdığı henüz bilinmese de isim ve logo değişikliği insanlar tarafından iki farklı şekilde karşılandı.

Özellikle bir kesim isim ve logo değişikliğinin bir şirket için istikrarsızlığı simgelediğini düşünürken, bir diğer kesim ise bir teknoloji şirketinin günümüz şartlarına ayak uydurması adına bu gibi atılımlar gerçekleştirmesinin son derece doğru bir şey olduğunu dile getirdi.

Tanıtım gecesinde açıklanan bu yeni isim ve logonun yanı sıra bir önceki hafta üzerinde durduğumuz sanal dünyasının da tanıtan Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, internetin yeni formu olarak da adlandırıldığı metaverseplatformunlun adı Horizon oldu.

Bu iki atılıımı aynı anda gerçekleştirmeyi planlayan eskiden Facebook ve yeni adı ile Meta şirketi, bu atılımların ne gibi sonuçlar doğuracağını eminim ki kendileri de merak ediyor. Hep birlikte bu atılımların ne gibi sonuçlar doğuracağını ya da iyi ya da kötü anlamda neler ortaya koyacağını göreceğiz.