Malum “Teknofest2020”ye ev sahipliği yapan Gaziantep lansman ve PR Konusunda ciddi bir atak yaparak, ulusal gündemin en tepesine oturmayı başardı.

Herşey yolunda gidiyordu. Cumhurbaşkanı ve Devlet ric’alinin neredeyse tümü festival dolayısıyla Gaziantep’e gelmişti. Bugüne kadar “Baklava ve lahmacunu” tanıtılan ve Gaziantep denildiğinde sadece “Gastronomi” yani türkçesi “Yemeği vetatlısı” akıllara gelen şehrin sanayi alanında ki başarıları ve gücü maalesef yeterince tanıtılmamıştı.

İşte fırsat tam da ayağımıza kadar gelmiş, hazır Ankara’da burada iken bu fırsatı ganimete çevirip beleşten bir tanıtım yapsak hiçte fena olmazdı..

İş bu sebep endişe edilmiş ve hazır Cumhurbaşkanımız buraya kadar teşrif etmişken, 5. Organize Bölgesinde ki yeni yatırımların açılışını yapalım diyen şehir bürokrasisi, belki biraz “Apar-Topar” aceleye getirilmiş şekilde bir tören ve açılış planladılar.

Sayın Cumhurbaşkanımızın katıldığı açılış töreninde 300 yeni yatırım olduğu açıklanmıştı. İşte olanlar bundan sonra oldu. Zira, açılışı yapıldığı ilan edilen bazı firmaların mevcut sanayi bölgesinde uzun yıllardan beri faaliyetleri olan kuruluşlar olduğu ve bu arada bir firmanın da (Çiltuğ) bahsi geçen yerde herhangi bir yatırımı olmadığına ilişkin sosyal medya çalkalanmaya başladı. “Cumhurbaşkanına yalan söylendi” iddiasıyla gündeme taşınan söylenti ulusal basının gündemine de düşünce, konuya ilişkin bir açıklama şart olmuştu.

Pazar günü benim de davet edildiğim bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıyı düzenleyen GAOSB idi. Ancak toplantıya diğer oda başkanları da katıldılar. Açıklama da “Sehven bir firmanın isminin yazıldığı ve maddi bir hata yapıldığı” kabul edilmekle birlikte, olayın tamamen art niyetle gündeme taşındığı anlatıldı. Bahsedilen bölgeye 300 yatırımın yapıldığı ancak bu yatırımların kimisinin halen çalışmakta olan firmaların 5. Bölgeye ilave yatırımları olduğu ve kimisinin de yeni kurulan firmalar tarafından yapıldığı açıklandı.

İstatistik verilerle elektrik tüketimi ve istihdam sayısındaki artışların bu yatırımların gerçek olduğunun en büyük kanıtı olduğu izah edildi.

Gaziantep sanayisinin Türk ekonomisine olan katkısı elbette bilinmektedir. Gaziantep sanayicisinin en zor pandemi aylarında dahi, devletin sunduğu “Kısa dönem çalışma ödeneğinden en az faydalanan” şehir olduğu resmi kayıtlarda bulunmaktadır. Sanayicinin özverili çalışması ve fedakarlığı bilenlerin malumudur.

Hal böyle olunca, aceleyle hazırlanmış ve fırsatı değerlendirmek adına biraz da kolaycılığa kaçılmış bir açılış töreninde yapılan birkaç hatanın bir felaket gibi sunulması kimin işine yarar ki?

Gaziantep ekonomisi ihraacatta ülke ekonomisine 8 Milyar dolarlık bir katkı sağlayabiliyorsa, neden bunu konuşmuyoruz?

Neden Gaziantep sanayisini linç ediyoruz? 211 Bin kişinin çalıştığı, evine ekmek götürdüğü Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinin bunca ekonomik başarısını, birkaç sehven hataya kurban etmek kime ne fayda sağalayacak?

Bu soruların cevabı, soruların kendisinde mündemiçtir!

Muhalefet etmeyi, hükümeti zor duruma düşürmek olarak algılayan “Kafa” sırf Erdoğan ve AK Parti düşmanlığını körükleyebilmek için, Gaziantebin fedakar sanayicilerini bile malzeme yapmaktan ar etmediler!

Oysa; Gaziantep sanayicileri içerisinde her parti den, her dünya görüşün den insanlar var.

Ekonomi, bir ülkenin en “Milli” damarıdır. Ülkenin ekonomisine, hangi gerkçeyle olursa olsun saldıranlar devletin ve milletin can damarlarına saldırmış olur.

İçinde yaşadığımız süreci iyi tahlil ettiğimizde, artık savaşların “Ekonomi” merkezli olduğunu da hesaba kattığımızda, bu basit gerekçeyle Gaziantep sanayisini linç etmeye çalışanların, ülke ekonomisine saldıran emperyalistlerden ne farkı var?

Sanayicilere de bir tavsiye: Gaziantep’li sanayici ve kuruluşlar, baklava ve lahmacunun tanıtımı kadar, kendi tanıtımlarınıda önemsemeliler! Bu hususta yerel basının gücü gözardı edilmemeli.

Antepçe bir söz ile bahsi kapatayım “El eli yıkar, elde tutar yüzü yıkar”…