Haber,alma ve verme insan için en vazgeçilmez yaşam faktörlerinden biridir.

Fıtratında var olan merak duygusubir yana, geçmişinden haber alarak, geleceğine yön çizme! Güncellerinden haber vererek, başkalarını uyarmak!

En bariz insani vasıflardan birisidir “Haber”

Kutsal kitapların tümü “Haber” vermek için indirilmiştir. İnsanı haberle ilk tanıştıran HZ. Allah’tır. Haberin kaynağı bizzat Allah’tır! Zira kendi varlığından haberdar etmektedir.

İlk haberci Kuran’da ismi çokça zikredilen “Cebrail” a.s dır. Peygamberlerin tümü habercidir. Kendilerine Hak tarafından gönderilen haberleri halka bildirdiler.

Haber hakikat ise habercilik o denli kutsaldır. Meğer ki, eğip bükmeden, doğruları, yalnızca doğruları terennüm etsin.

Hakikatten uzak ve tezvirat yayanlarda habercidir! Tıpkı museylemetül Kezzap gibi! Sahte peygamberlik davaları güden sahtekarlar en büyük yalan habercidirler! Allah ve Peygamberler adına yalan üretip yayanlar en kötü yalan habercidirler!

Hakikati söyleyen, yazan ve yayan bir “Muhabir” peygamberi bir mesleği icra etmektedir. Zira her Peygamber aynı zamanda bir “Muhabir” yani habercidir….

 

NEYDEK.COM

Gazete okuma kültürünü hemen, hemen yitirmek üzereyiz. Çok az kimse sabah çayını yudumlarken gazetesini okuyor artık. Medya ve İnternet gazeteciliği, yazılı basını bitirmek üzere. Bir gazeteci olarak üzülmekle beraber, gelişen teknoloji karşısında mağlubiyeti kabul etmekten başka bir yol da görünmüyor.

Bu bağlamda İnternet gazeteciliği ön plana çıkıyor. Öyle sanıyorum çok yakın bir gelecekte “Sosyal Medya” denilen vakıa haber ve haberciliğin merkez üssü olacak. Zira haberi öğrenmek ve yaymanın en kısa ve zahmetsiz yolu İnternet gazeteciliğidir.

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te yayın hayatına başlayan bir internet sitesi gözüme çarptı. Neydek.com isimli bu site, diğer sitelerden çok farklı konulara değiniyordu. Merak ettim ve takibe aldım.

Bir şehirle ilgili haberleri siyasal, sosyal ve yerel yönetimlerin hizmetlerini içermekten öte gidemeyen sitelerin aksine, Neydek.com da haberleri usta bir “Farkındalık” ile yayınlayan bir zeka hakimdi. Eğlenceli ve akıcı bir üslup kullanan Neydek, başka sitelerde olmayan “Garip ama gerçek” türünden paylaşımlarla okuyucuyu sürüklüyor. Hayatın içinde olan fakat dikkatsizce es geçtiğimiz bir çok detayı gün yüzüne çıkartıyor. İşin en önemli kısmı ise, haberleri en doğal gerçekliğiyle eğip, bükmeden duyuruyor.

Sözün özü, yazılı basın yakın bir gelecekte yerini gelişen teknolojiye, yani İnternet haberciliğine bırakmak zorunda kalacak. Bence, şimdiden bu hususta önlemler alarak kendilerini bu değişikliğe hazırlamaları gerekmektedir.

Benden söylemesi…