Son zamanlarda AK Parti İl ve İlçelerde yapılan değişiklikler parti tabanı tarafından eleştiriliyordu. Genellikle aynı mizaca sahip ve toplumda heyecan uyandırmayan isimlerin, "Birisinin gidip, diğerinin gelmesi" olarak yorumlanan değişiklikler parti tabanını mutlu etmeye yetmiyordu.

 

Geçtiğimiz hafta Şahinbey ve Şehitkamil İlçeleri için sonuç açıklandı. Uzun bir adaylık maratonu sonucunda Genel Merkez iki ismi görevlendirdi. Her iki isimde önemliydi zira her iki ilçe de, gerek nüfus ve gerekse jeopolitik açıdan çok önemli bir yer tutuyor.

 

Özellikle Şahinbey ilçesi, nüfus bakımından Türkiye'nin en büyük 3. ilçesi olma unvanına sahip . 870 Bin 493 kişilik nüfusuyla, 57 İl den daha büyük. Bir diğer özelliği ise, Şahinbey Türkiye'nin en fazla göç alan İlçesidir.

Şehitkamil İlçesi ise, nüfus yoğunluğu olarak Şahinbey kadar olmasa da, 726 Bin 831 kişilik nüfusuyla 51 İl den daha büyük.

Şehitkamil'in bir başka özelliği ise, yaklaşık 300 Bin Şanlıurfa'lının burada mu2kim olmasıdır. Aynı zamanda Gaziantep sanayisinin belkemiğini oluşturan Organize Sanayi Bölgesi ve Küsget'in Şehitkamil sınırları dâhilinde bulunması da çabası.

 

Şimdi tüm bunlar eşliğinde bakıldığında, Şehitkamil ve Şahinbey Gaziantep'in tümü demek olmasa da, jeopolitik bağlamda çok büyük anlam içermektedir. Bu iki ilçede sağlanan siyasal başarı ya da başarısızlık Gaziantep'in ana kriterlerini oluşturur. Bu iki ilçede kazanan parti Gaziantep'i kazanmış veya kaybetmiş sayılır.

 

Uzun süreden beri beklemede olan İlçe Başkanlığı makamı için birçok isim aday oldu. Çoğunu tanırım. Vatansever ve gayretli kişilerdi. Eminim ki, Gaziantep için söyleyecek sözleri ve yapacak projeleri olan dostlardı. Ancak, Genel Merkez tarafından seçilen Hasan Teke ve Mehmet Yılmaz bu makamın yeni sahipleri oldular. Her ikisinde tebrik ediyorum.

 

 İsabetli bir tercih olduğunu düşündüğüm her iki isimde tanırım ve bilirim. Vatansever ve duruşu olan dava insanlarıdır. Hasan Teke ile yaklaşık 20 yıla dayanan bir hukukumuz mevcut. 28 Şubat döneminde sadece benim değil, mağdur edilmiş tüm 28 Şubat zedelerin davalarını gönüllü ve hiç bir karşılık gözetmeden üstlenen tam bir davadaş ve vatan sevdalısıdır kendisi.

 

15 Temmuz gecesi saat 12 sularında AK Parti İl binasının önünde sırtına bağladığı Ayyıldızlı Bayrak ile gördüğüm, sesi kısılıncaya kadar bağıran, oraya toplanan kitleleri coşturan tam bir lider! Geçmişini en iyi bildiğim ve siyasetin kirini bulaştıramadığı mütevazı, vefakâr ve cefakâr bir dava adamı olması hasebiyle, Şahinbey İlçe Başkanlığına aday olduğunu duyduğumda tereddütsüz destek verdiğim ve hatta köşemde de yazdığım iki kişiden birisidir Hasan Teke!

 

Şimdi Şahinbey İlçesine Başkan olarak görev verildi. Önünde uzun ve meşakkatli bir yol var. Zira 2019 seçimleri çok zorlu geçeceğe benziyor. CHP muhalefet olarak tek başına bir anlam ifade etmese de, "Referandum" seçiminde %48.5 almayı başarabilmiş bir "Hatır" bloğunun mevcudiyeti hala devam ediyor. Belli ki, 2019 da yapılacak Cumhurbaşkanlığı hükümet etme seçiminde Tayyip Erdoğan'ın kazanmaması için tüm güçleriyle mücadele edecekler. ABD, İsrail ve Batı dünyasının meşru ve gayri meşru tüm olanaklarından faydalanarak topluca gelecekler.

 

Daha şimdiden Meral Akşaener ve HDP ile birlikte hareket etmeye başladılar. Sadece buda değil! Fetö Amerika'da her türlü iftira ve kirli tezgâhlarıyla bu bloğa destek veriyor. Özetle; Sırtını dış güçler ve terör örgütlerine dayayan "Muhalefet Bloku"topluca bir mücadele içine girecekler. Bu, Milli güçlerin olduğu kadar,"Kirli Güçlerinde" kader savaşı. Var olma ve yok olma mücadelesi!

 

Tam da bu süreçte, Gaziantep siyasetine bulaşan "Metal yorgunluk" tabanda değişim taleplerinin yükselmesine sebep olduğu zaman diliminde taze kan olan Hasan Teke ve Mehmet Yılmaz'a ciddi sorumluluklar yüklenmiştir.

 

 Parti yönetiminden kaynaklı yanlış uygulamalar, kötü tercihler ve küstürülen tabanın yeniden AK Parti'yle yollarını kesiştirmek ve 2019 rüzgârına dâhil etmek elzem ve hayatidir. Önceki yönetimin kendi ekseni etrafında oluşturdukları "Ahbap çavuş" yörüngesinden süratle uzaklaşmak ve kucaklayıcı, aynı zamanda kuşatıcı olmak zaruridir.

 

Kamuoyunda oluşan "AK Parti'de tanıdığın yoksa işe giremezsin!" veya " AK Parti'de dostun yoksa ihale alamazsın!" gibi birtakım yanlış algıların acilen def'ine ihtiyaç vardır.

 

Görüldüğü üzere, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanlığına getirilen Hasan Teke ve Şehitkamil İlçe Başkanlığına getirilen Mehmet Yılmaz'ı gayet kalabalık bir gündem bekliyor. Umuyor ve diliyorum ki, her ikisi de bu zor görevi başarıyla yerine getireceklerdir. Gaziantep, 2019 seçimlerinde rüzgâr gibi esecek ve hem Milletvekili, hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye'nin en çok oy alan şehirleri listesinde olacaktır.

Değerli dostum Hasan Teke'ye ve Mehmet Yılmaz kardeşime başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun. Vesselam...