Özellikle bugün Facebook şirketinin kendi içinde yapmış olduğu bir araştırmanın sızdırıldığı konusunda iddialar var. Bu iddialar ise yine Facebook şirketine ait olan İnstagramın gençleri olumsuz etkilediği yönünde.

Anadolu Ajansı tarafından servis edilen bu konu ile ilgili haberde Facebook şirketinin kendi içinde bir araştırma gerçekleştirdiği ve kurum içi raporlama sistemi sayesinde ortaya çıkan sonuçlarda ise başta ergenlik çağı olmak üzere İnstagramın genç kesim üzerinde olumsuz etki yarattığı dile getirildi.

Daha önceki yazımızda internetin ve sosyal medya unsurlarının insanlar üzerindeki olumlu ve olumsuz etkilerinden bahsetmiştik. Facebook’un yaptığı araştırma da işte tam da buna tekabül ediyor. Bu araştırmaya göre özellikle ergenlik çağındaki gençler üzerinde olumsuz etkiler yaratan İnstagram genel anlamda asosyal bir ortam yaratılmasına sebep oluyor.

İnsanlar artık yüz yüze sohbet etmekten çok birbirlerine mesaj atarak, fotoğraflar ve emojiler göndererek iletişim kurmaya daha fazla özen gösteriyor. Bu durumda sosyal ortamları öldürmekle birlikte, tabi ki bilinçli bir şekilde kullanılması durumunda olumlu yönlerinin olduğu da yadsınamaz bir gerçek.