Sinan ogan ve diğerleri.. "Suriyelileri istemiyoruz" diye feveran edenlerin insanlık gibi bir dertleri olmaması bir yana, Vatan, millet diye bir endişeleride yok aslında. Sinan Ogan, kendisi bir göçmen ailesine mensup. Azeri kökenli göçmen Sinan, ailesinin göçüp geldiği diyardan daha yakında ve hatta iç içe olduğumuz Suriyeli göçmenleri istemiyor!

Dahası, halkı suriyelilere karşı kışkırtmak için her türlü yalan yanlış haber!leri kullanmaya devam ediyor. Bana göre bu ajitasyon operasyonu Sinan'dan daha fazlasıdır. Bu planlı operasyonlar "Ülkenin huzuru kaçsında ne olursa olsun" lobisi tarafından ustaca yönetiliyor. Bu tip siyaset muhterislerini bulup, istediğinizi söyletmek hiçte zor değil.

Zira, çok yakın tarihte bir partiye grup kurdurabilmek için birkaç aylığına emanet Milletvekili veren partilerin taban bulduğu bir ülkede yaşıyoruz. Sinan, her siyasi muhteris gibi, siyasetten nemalanıp, mümkün olduğu kadar tepelere çıkmak için herşeyi söylemeye hazır bir tipolojidir. Suriyeli düşmanlığı tuttu! Sosyal medyada hayli taraftar buldu yada öyle sanıyor. Attığı ırkçı tweetleri destekleyenlerin profillerini inceledim.

Çoğu rumuz isim veya yabancı ülkelerden kayıtlı kişiler. Bunun ne manaya geldiğini hepiniz anlamışsınızdır. Piyasada rağbet gören Sinan, "Çok yakında parti kuracak veya İP'de Meral Akşener'in koltuğuna talip olacak" Bu, Türkiye'de oluşturabileceği ırkçılık rüzgarının gücüne göre oluşacak.

Yani; Ne kadar çok Suriyeli düşmanlığı yapıp halkı bu konuda ikiye bölerse, o kadar çok yaklaşacak "Önemli kişi" olma hayaline.. Emperyal güçler tarafından, Tayyip Erdoğan ve MHP'ye karşı desteklenen Meral Akşener'li İP, bekleneni veremezse ya sürücü değişecek, yada at ve sürücünün her ikiside!

Sinan Ogan'ın peşinden "Sürü psikolojisine" tutularak giden üç-Beş bin kişilik kitle ve sosyal medya trollerinin bilmesi gereken şudur; Türkiye 80 Milyonluk bir ülke ve sosyal medya ile hemhal olup, sabah akşam elinden düşürmeyenlerin sayısı, ülke nüfusuna oranla çok güdük kalır.

Hele hele tweeter'ı kendisine mekan tutanların sayısı ise, çok daha küçüktür. 5, 10 bin kişilik rt ve fav sayısına aldanıp, ülke beni konuşuyor, Türkiye benimle gibi bir halet'i ruhiye içerisine giren hata yapar. Beyler! Bu ülke 80 milyon ve sosyal medya dan yönetilmiyor! Irkçı söylemlerle halkı kandırmak ve türlü yalanları nev'i şahsına binaen ihtirasları için kullanmak, maalesef bu kirli siyasetin öznesi oldu.

Diğer yandan, bu tip nefret söylemlerinde kendini bulmak nasıl bir süfli psikolojidir anlamak zor! Bu sürü psikolojisi ehlinin en çok kullandığı jargonlar "Suriyeliler olmasaydı suç işlenmezdi, olmasaydı trafik kazaları olmazdı, olmasaydı ekonomimiz iyi olurdu, olmasaydı işsiszlik olmazdı vesair.." Ne kadarda haklılar!! Suriyelilerin geldiği tarihin öncesine baktığınızda, tertemiz, pırıl pırıl bir Türkiye görürsünüz.

Suç oranları o kadar düşük ki, neredeyse istatistik bile tutmaya gerek kalmayacak! Elbette dalga geçiyorum ahmak ırkçı! Bu ülkede "Kızını hamile bırakan babanın suçuda zaten Suriyelilerin idi!" Suriyeliler olmasaydı, kimi anlı şanlı vatandaşlarımız, küçücük çocuklara tecavüz edip öldürüp, parçalayıp gömmeyeceklerdi! Hep o Suriyeliler yoldan çıkarttı insanları.

Hatta bu genelevler var ya! Hani kapısında kurban kesilerek açılışı yapılan. Aha işte o fuhuş evlerinde de Suriyelilerin parmağı vardı! Onlar olmasaydı hiç kimsenin zina yapacağı falan yok idi!.. Hayyam Garipoğlu'da Suriyeden kaçarak ülkemize sığınmıştı sahi! Hani şu oğlu, Münevver Karabulut isimli kızcağızı öldürüp, doğrayıp valizlerle taşıyan alçak cani! Bak işte bu Suriyeliler neymiş gördünüz mü? Özgecan'ın bindiği dolmuşun kahrolasıca şoförü bir Suriye göçmeni olmasaydı bu başına gelmeyecekti.

Zira, zavallı kızcağızı tecavüz edip yakan alçak cani de bir Suriyeliydi!.. Ya ekonomimiz! Berbat ettiler, anasını ağlattılar! Evet anasını ağlattılar, öyle ki, it kulubesi, tavuk kümesi benzeri yerlerinizi, 100 lira etmez çöplüklerinizi 500 liraya kiraya aldılar şu Suriyeliler! Çalışmadığınız işlerde, yarı fiyatına çalıştırdığınız için iş yerlerinizi iflas ettirdi Suriyeliler! Satamayıp elinizde kalan en kalitesiz penye ve triko ürünlerinizi, giyecek ürünlerinizi ederinden iki katına satın aldılar.

Suriyeliler İşte bu sebeple battınız hepiniz! İş yok deyip yırtındınız! Ama var olan hiçbirisinide beğenmediniz. Bu iş vardiyalı, saatleri bana uymaz dediniz. Kiminiz masabaşı olsun yorulmadan kazanayım dedi! Kiminiz devlet garantisi istedi, kiminiz ise asgari ücrete mi talim edeceğim? dediniz... Dersiniz! Sizin bileceğiniz birşey. Ancak, hemen peşinden "Suriyeliler elimizden işimizi aldı" diye yırtınırken hiç mi utanmazsınız! Yazacak çok şey var.

Yalan ve iftiralarınız. Yüreğinizde biriktirdiğiniz insanlık nefreti ve dahası... Bunları kitap yazıp anlatsamda anlamayacaksınız, çünki anlamak istemeyeceksiniz. Çünki, vicdan ve merhametten nasibiniz yok! Çünki, zalimsiniz! Öyle zalim ki; İdlib'te atılan bombalarla kolları, bacakları kopan minicik bebelere bile acıyacak yürek yok sizde! Milliyetçilik ise muradınız! Çanakkale şehitliğine bakın.

75 Bin Suriyeli bu vatan için şehit oldu bu topraklarda. Ya siz? Siz ne yaptınız bu vatan için? Askerlik bile yapmamak için bedelli ödeyenler! Bu vatanda yaşamak en çok kimin hakkıdır acaba? Onun için can verenlerin mi? Birkaç siyaset canbazı muhterisin oyuncağı olmayın..