İnsanoğlunun yaratılışından bugüne kadar iyilik yapıp toplumun felaha erişmesi için çalışanlar kadar toplumun birlik ve beraberliğini bozmak için çalışanlar da ne yazık ki sürekli var olmuştur. Buna en büyük örneklerden birisi de ırkçılık ve faşistliktir. Rengi, dili, vatanı, ırkı ne olursa olsun Rabbimin farklı renklerde, dillerde ve farklı coğrafyalarda yarattığı hiçbir insanın bir diğerine üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvadadır . Bütün diller, ırklar ve renklerde insanlar Allah’ın birer ayetidir, hiç kimse yok sayamaz ve hakir göremez .


İçerisinde bulunduğumuz şu günlerde gün geçmiyor ki faşist ve ırkçı eylem ve söylemleri görmeyelim. Toplumun birlik ve beraberliğini bozmak isteyenler silahla yapamadıkları bozgunculuğu bu tür sapkın eylem ve söylemlerle yapmak istiyorlar. Bizim toplumumuzda hiçbir zaman misafire, acize, bizden eman dilemiş insanlara hakaret ve zulum söz konusu olmamış aksine baş tacı etmişiz ama şu günlerde öyle bir hal aldı ki hasbel kader bize misafir olan muhacir kardeşlerimize yönelik linç girişimleri başını almış gidiyor. Geçtiğimiz günlerde hepimizin şahit olduğu yaşlı bir kadına tekme tokat saldıran ne idüğü belirsiz bir kişinin yaptığı şey aslında toplumun dağılıp yok olması, ahlak ve dini olguların yok olması adına toplumun altına yerleştirilmiş ilk dinamittir.


Saya saya bitiremeyeceğimiz kadar örnekleri mevcuttur. Yine genç Suriyeli bir kardeşimize yapılan provokatif eyleme ve aşağılanmasına genç kardeşimizin verdiği cevap ta manidardır. (ben bir insanım) Evet insan olunca, insan insanlığını unutmayınca hiçbir sıkıntı olmayacak ama ne yazık ki bu tür insan dışı eylemler sürekli bitmek bilmiyor .


Bu tür eylem ve söylemler insanın hürriyetini tehdit ettiği gibi, toplumda örf ve adetlerimizin yok olmasının dini değerlerimize de saldırıdır aynı zamanda.


Hal böyle olunca görüyoruz ki sadece söylemlerle kalmıyor. Her yaptığımızı doğru bilen bizleri taklit eden çocuklarımıza daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak için hal ve hareketlerimize ve söylemlerimize dikkat etmeliyiz. Bizler bu değerlerimize sarıldığımızda aslında toplum felaha erişecektir.


Dün Afganistan, Irak ve Suriye başta olmak üzere birçok ülkede olan can pazarı yarın bizim de başımıza gelebilir. Biz de muhacir konumuna düşebiliriz. Hesabımızı ona göre yapıp çocuklarımıza para değil de insanlığımızı miras bırakalım. Rabbim ayaklarımızı sabit kılsın inşallah.