Dünyada korona virüsü tehlikesi büyüyerek devam ediyor. Ülkeler bu tehlike karşısında ne yapacaklarını bilmiyor ve tedbir üstüne tedbirler almaya devam ediyorlar.

Korona virüsü korkusu öyle boyutlara ulaştı ki, bu güne kadar hiç yapılmayan yaptırımlar uygulanmaya mecbur edildi.

Bu uygulamalardan biraz bahsedelim.

-Ülkeler, hastalığın fazla yayıldığı ülkelere hava ve kara trafiğini kapattı.

-Virüsün yaygın olduğu ülkelerle ticari faaliyetler durduruldu.

-İtalya ve İspanya gibi virüsün çok can aldığı ülkeler, marketler, hastaneler ve eczaneler dışında diğer işyerlerinin açılmasını yasakladı.

-İran da diğer tedbirlerin yanında Cuma namazı askıya alındı.

TÜRKİYE’DE

-Bizim ülkemizde ise hafifte olsa bu tedbirlere benzer tedbirler alınmaya başlandı.

Mesela okulların kapatılması, çocuklarda etkili olmasa da bu virüsün ailelerine bulaşmaması açısından önemli oldu.

Sınır kapılarının kapatılması yurt dışından gelebilecek hastalığı önleme açısından yine olumlu bir karar oldu.

Yurt dışından gelen Türk vatandaşlarının ise 14 gün karantina ya tabi tutulması yine virüsün bulaşmasını önleme açısından doğru tedbirli bir karar oldu.

Zira ülkemiz de tespit edilen vakaların sayısı az da olsa, hastalığın yurt dışından gelmiş olması ve o kişilerden yayılması bu tedbirlerin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor.

Bu hastalığın ülkemiz de geç görülmesi, hastalığın bildirilmediği veya gizlendiği gibi dedikoduların üretilmesine sebep oldu. Ama böyle bir hastalığı saklamanın hiçbir faydasının olmadığını bilmek gerekir. Boşboğaz insanların sözlerinin ne kadar yanlış olduğunu ve söylenenlerin şehir efsanesi olduğu ortaya çıktı.

İNSANLARIMIZIN TEMİZ OLMASI

Bizim insanımıza bulaşmaması insanlarımızın temiz olduğuna bağlanıyor. Genellikle temiz olmamız ve bilhassa vücut temizliğimize dikkat etmemiz birçok hastalığa yakalanmayı önlüyor.

Doğruluk payı çok fazla görünse de yine de tedbirli olmak lazım. Bana bir şey olmaz mantığının yanlış olduğunu bilmek gerekiyor.

Bu virüsün çıkışı nasıl olursa olsun bunu bir imtihan olarak görmeli ve temizlik başta olmak üzere tüm tedbirleri alarak uzak durmaya çalışmak gerekiyor.

Dünyayı saran bu salgından ne kadar az zararla çıkarsak bu büyük başarı olacaktır.