Bilindiği gibi dünyaya şu anda yön verenler Evanjelist topluluklar olup Amerika'da etkili olmalarına rağmen dünyanın bir çok bölgesinde de kendi kiliseleriyle sosyal olaylara da yön vermektedirler.
Şu anda yaşadığımız Pandemi yani virüs salgını bende Hristiyanlıktaki Mahşerin 4 atlısı metaforuna götürdü. Buna göre kıyamet yaklaştığında dünyada yaşanacak olan felaketler sıralanmaktadır.
Bu felaketleri yazdığımda zaten tanıdık gelecektir.
1. Savaşlar
2. Açlık/Kıtlık/Yoksulluk
3. Salgın Hastalıklar
4. Ölüm
Mahşerin 4 Atlısı Neyi Temsil Eder:
1. Beyaz At - Hz. İsa
2. Kızıl At -Kan ve Savaş
3. Siyah At - Kıtlık
4. Soluk Renkli At - Hastalık ve Ölüm
Şu anda salgın hastalıklar ile dünya boğuşurken ardından gelecek olan süreç büyük bir kıtlık senaryosudur bu durumda... Daha sonra da savaşlar yaşanacaktır ki bunun ayak sesleri de geliyor...

Dünyada kendi saltanatlarını kurmak isteyen güçler, din ve mitolojinin oluşturduğu senaryolardan yararlanarak hareket etmektedirler.
İlgili İncil ayetleri de şu şekildedir:

İncil, Vahiy, 6. Bölüm:
1 “Sonra Kuzu`nun yedi mühürden birini açtığını gördüm. O anda dört yaratıktan birinin, gök gürültüsüne benzer bir sesle, “Gel!” dediğini işittim.”
2 “Bakınca beyaz bir at gördüm. Binicisinin yayı vardı. Kendisine bir taç verildi ve galip gelen biri olarak zafer kazanmaya çıktı.”
3 “Kuzu ikinci mührü açınca, ikinci yaratığın “Gel!” dediğini işittim.”
4 “O zaman kızıl renkte başka bir at çıktı ortaya. Binicisine dünyadan barışı kaldırma yetkisi verildi. Bunun sonucu olarak insanlar birbirlerini boğazlayacaklar. Atlıya ayrıca büyük bir kılıç verildi.”
5 “Kuzu üçüncü mührü açınca, üçüncü yaratığın “Gel!” dediğini işittim. Bakınca siyah bir at gördüm. Binicisinin elinde bir terazi vardı.”
6 “Bir sesin şöyle dediğini işittim: ‘Bir ölçek buğday bir dinara, üç ölçek arpa bir dinara. Ama zeytinyağına, şaraba zarar verme!”
7 “Kuzu dördüncü mührü açınca, “Gel!” diyen dördüncü yaratığın sesini işittim.”
8 “Bakınca soluk renkli bir at gördüm. Binicisinin adı Ölüm`dü. Ölüler diyarı onun ardınca geliyordu. Bunlara kılıçla, kıtlıkla, salgın hastalıkla, yeryüzünün yabanıl hayvanlarıyla ölüm saçmak için yeryüzünün dörtte biri üzerinde yetki verildi.”
ihe