Dün, sadece basın mensuplarının ve gazete temsilcilerinin davet edildiği bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıyı gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Fatma Şahin'di. İlçe Belediye Başkanları, temsilcileri ve Büyükşehir Belediye üst düzey yetkililerin neredeyse tamamının iştirak ettiği toplantının hususi gündemi "Millet Bahçesi" idi.

Gaziantep yerel basın ve ulusal basın temsilcilerinden yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantıda, Millet Bahçesi projesinin çeşitli evreleri ve son geldiği noktaya ilişkin teknik açıklamalar yapıldı, projeler tanıtıldı. Kamil Ocak stadyumunun yıkılmasıyla birlikte gündeme gelen ve "Yerine ne yapılacak?" Tartışmaları Gaziantep kamuoyunu uzun süreden beri meşgul ediyordu.

Aslında bu konu bazı çevreler tarafından birazda istismar ediliyordu. Zira, başından beridir burasının ticari bir alan olarak tevdi edilmeyeceği bizzat Başkan Şahin tarafından defaten söylenmişti. Toplantının amacı basını bilgilendirmekle birlikte, haksız şekilde gölgelenen Başkan ve ekibinin Millet bahçesi projesini gerçekleştirebilmek için verdiği mücadele ve başarı hikayesinin kapsamlı şekilde anlatılmasıydı.

Bazı gazeteler ve sosyal medya üzerinden tartışmaya açılan "Vilayet binasının yerine cami yapılacağı" iddialarının, Başkan ve ekibinin Millet Bahçesi başarısını gölgelemesi, başta bu hikayenin kahramanı Fatma Şahin'i ve beraberinde meseleye vakıf olanları üzmüştü. Toplantı iki saat sürdü ve tüm detaylarıyla tanıtıldı.

Türkiye'nin bütün şehirlerini gezip görmüş, Avrupa'da birçok ülkeyi görmüş birisi olarak şunu büyük bir vicdan rahatlığıyla söyleyebilirim ki; Proje gerçekten harika olmuş. Özellikle, içerisinde ranta açık bir alanın bırakılmaması ve küçük bir bölümünde "Arasa" mantığıyla, küçük esnafa yönelik küçük işletmelerin yer alacak olması bu projeyi samimi ve önemli kılıyor.

Büyük bir alan üzerinde inşa edilecek olan bahçe de yürüme alanları planlanırken, yürüyeceklerin güneşten etkilenmemesi için gölgelikleri bile düşünülmüş. Altına yapılacak olan 800 arabalık otoparkı ve daha neler neler.. Diğer yandan, Şehitkamil bölgesine yapılacak olan 33 adet spor kompleksi ve elbette metro projesiyle birlikte yaklaşık 2.5 Milyarlık bir projeler zincirine imza atan Fatma Şahin'i kutlamak gerekmez mi? Elbette gerekir. Zaman zaman eleştirilerimiz olacaktır bittabi.

Bazen yanlış kararlar alındığı tabi ki oldu ve olacaktırda. Ve fakat; Biz gazetecilere düşen, yanlışlıkları eleştirmek kadar, doğruları ve başarıları da alkışlamak olmalıdır. Toplantıda dikkatimi celbeden bir husus ise, bazı gazetecilerin projeyi eleştirmek için doğru dürüst soru bile üretemedikleriydi.

Bu onların kötü gazeteci olduklarından değil elbette. Hepsi de kurt gazetecilerdir ancak, proje çok güzel ve şaibelere karşı korunaklı bir projeydi. Mesela, hiç kimse bu projenin birtakım çevrelere rant sağlamak amacı taşıdığını iddia edemedi. Çünki, ranta yönelik bir ticari alan bulunmuyor. Bu çok önemliydi. Aslında biz gazetecileri en çok ilgilendiren de bu olmalı.

Zira, hiç birimiz bu projenin teknik detayları hakkında eleştiri yapabilecek bilgiye sahip değiliz. Biz, ne mimarız, ne de mühendis. Bu proje yüzlerce kişilik teknik ekiple hazırlanıp defaten kontroldan geçmiştir. Bu konuda İTÜ'den bile destek alınmış.

Hal böyle iken, Başkan Fatma Şahin'in binbir emek vererek ortaya koyduğu "Millet Bahçesi" projesini desteklemek, sahiplenmek ve alkışlamak gerekir. Ben alkışlıyorum. Emeğinize, yüreğinize ve çabanıza sağlık Fatma hanım.