Merhaba!

Eğer, ben bu dünyaya sadece yemek yemek için geldim diyorsak bu yazıyı okumanıza gerek yok. Çünkü ne kadar yersek yiyelim bir inek kadar olamayız.

Eğer, bu dünyaya çok güçlü olmak için geldim diyorsak bir boğa veya filden daha güçlü de olamayız.

Eğer, bu dünyaya uçkur ve şehvetim için geldim diyorsak bir yılan veya boğa kadar olamayız.
Eğer, ben bu dünyaya sadece gezmek için geldim diyorsak göçmen kuşlar kadar olamayız.
Bir hayvan ile kendimizi kıyaslamak ağrımıza gitmez mi, elbetteki gider.

Bırakın bir hayvan ile kıyaslanmayı, yeryüzünde ne için bulunduğunu bilmeyen, amaçsız ve gayesiz bir şekilde dönüp dolaşan, öldükten sonra hiçbir şekilde dünyada bir eseri kalmayacak olan ve ahiret için de hiçbir şey biriktirmeden göçüp giden insanları düşünün.

Onların yerinde olmak ister misiniz?

Elbetteki olmak istemezsiniz. Çünkü insanlık tarihi boyunca böyle nice insanlar gelip geçti, toprak olup, tarih olup karanlığa karıştılar. Nesilleri kesildi,kimse onlardan bahsetmez oldu.

Ama, lütfen siz öyle olmayın!

Siz büyük bir gaye'yi, büyük bir amacı ve büyük bir hedefi kendinize yük edinin, düstur edinin, çabalayın.

Allah Celle Celalühunun rızasını kazanmaya ve ilahi kelimetullahı yeryüzünde yükseklere çıkarmaya odaklanın.

Kendi kulluk vazifenizi en iyi şekilde yapmakla birlikte, dünyayı imar ve inşa etmek, daha yaşanılır, daha iyi bir yer kırmak için size düşen bir vazife olduğunun farkında olun. Büyük düşünün, büyük hedefler koyun ve geleceğe büyük projelerle merhaba deyin.

Unutmayın, dünya dünya çok hızlı değişiyor, gelişiyor. Bizim ülkemiz de bu değişime ayak uydurmaya çalışıyor.

Bir taraftan teknoloji ve bilişimde batıyı kovalarken diğer taraftan Ortadoğu'da bizi umut olarak gören birçok ülkenin ve toplumlarının mühendislik vazifesini istese de istemese de üzerimize almış oluyor.

Bu yüzden asla basit düşünemeyiz.

Falanca devlet şu hatayı yapıyor, sadece kendi menfaatleri ile ilgileniyor veya sadece kendi haklarının refahı için çalışıyor, başkasına yardımda bulunmak için herhangi bir çaba sarfetmiyor demek; filanca ülkenin başındaki insanların şöyle lüks yaşamları var, bunca altın ve petrolleri var, dolayısıyla lüks içerisinde yaşıyorlar bu yüzden bana ne deme lüksümüz yok.
Yani küçük düşünme, basit davranma, iyiliğe küsme, teslim olma lüksümüz yok.

Selam ve dua ile...