Tüm dünya üzerinde bir sorun olan koronavirüs salgını karşısında görülmektedir ki bizlerde bir panik ve ölüm korkusu hakimdir. Rabbimiz Rehberimiz Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurmaktadır;

Andolsun ki, sizi bazen çetin korkularla, bazen açlık ve yoksullukla, bazen de servetinizi, sağlığınızı ve ürünlerinizi elinizden alarak imtihân edeceğim.Sabredenleri müjdele(Bakara Suresi 155.Ayet)

“Her can, mutlaka ölümü tadacaktır. Biz sizi, yeteneklerinizi açığa çıkarmak ve olgunluk mertebelerinde yücelmenizi sağlamak üzere, bazen hastalık, fakirlik, deprem gibi kötülük saydığınız şeylerle ve bazen de sıhhat, zenginlik, güç, başarı gibi iyilik kabul ettiğiniz şeylerle sınayarak imtihân ediyoruz. İşte bu amaçla, bu dünyada kısacık bir hayat yaşayacak ve sonunda, yaptıklarınızın karşılığını görmek üzere Bize döneceksiniz.”(Enbiya suresi 35.Ayet)

Mümin, dünyayı Allah’ın emirlerini yerine getirerek Allah’ı razı etme ve cenneti elde etme imkânı olduğu için sever. Ancak ölümü de sever. Çünkü ölüm yüce yaratıcıya kavuşmaktır. Biricik önderimiz Resulullah (s.a.v) efendimiz; Allah’a kavuşmakla sonsuza kadar dünyada kalma seçeneği kendisine sunulduğunda Refiki Ala’yı (yüce dosta kavuşmayı) istemiştir. Ayrıca bizlere ulaşan hadisi şeriflerinde ise şu şekilde buyurmaktadır;

“Her kim Allah’a kavuşmayı arzu ederse, Allah da ona kavuşmayı arzu eder. Ve her kim Allah’a kavuşmayı arzu etmezse, Allah da ona kavuşmayı istemez.”(Müslim, Buhari)

Müslüman kişi bilir ki, başına gelen musibet maganda kurşunu gibi görmeziye atılmış değil, alın yazısına, Allah’ın hikmetine uygun olarak gelmiştir.  Ve alnına yazılan şey muhakkak yerini bulacaktır. Rabbimiz kulluk kitabımız Kuran-ı Kerim de “Yeryüzünde vuku bulan ve sizin başınıza gelen herhangi bir musibet yoktur ki, biz onu yaratmadan önce, bir kitapta yazılmış olmasın. Şüphesiz bu, Allah'a göre kolaydır.(Hadid Suresi 22.Ayet) buyurmaktadır.

Mümin kişi başına gelen musibetlerden(afet ve hastalıklardan) dersler çıkaran, ahireti ve dünyası için tecrübe edinen, ruhunu olgunlaştıran, imanını sağlamlaştıran ve kalbinin pasını giderendir.

Rabbim bizleri musibetlerden dersler çıkaranlardan eylesin.

Selametle…