Bilginin anlık olarak ulaşılabilir olması ile teknoloji baş döndürücü hızla gelişmeye başlamış, teknolojinin önemli rol oynadığı endüstrilerden biri olan sağlık alanında da her geçen gün yenilikçi ürünler, yeni hizmetler,  dijital cihazlar yayınlanır olmuştur. Teknolojinin sağlık ile birlikteliği,  birçok kişinin sağlığının iyileştirilmesine ve hayatların kurtarılmasına neden olmuştur.

Dünya Sağlık Örgütü, sağlık teknolojisini, “Bir sağlık problemini çözmek ve yaşam kalitesini iyileştirmek için geliştirilen cihazlar, ilaçlar, aşılar, prosedürler ve sistemler şeklinde organize edilmiş bilgi ve becerilerin uygulanması” olarak tanımlamıştır. Buna ilaçlar, cihazlar, sağlık bakımında kullanılan prosedür ve organizasyon sistemleri de dahildir. Sağlık teknolojilerinin amacı; sağlık hizmetlerinin sunumunu iyileştirmek, sağlık hizmetini kolaylaştırmak, maliyetleri düşürmek ve sağlık hizmet kalitesini artırmaktır.

Dijital sağlık teknolojileri olarak da anılan sağlık teknolojileri, içerisinde bulundurdukları gömülü yazılımlarla, bağlı oldukları bilgisayarlar, internet, telefon, tabletler, bilgi sistemleri yazılımları ile sağlık profesyonellerinin hizmetlerini kolaylaştırmaya çalışırken,  hastaların da daha iyi hizmet alabilmeleri için her geçen gün hızla gelişimini devam ettirmektedir.

Tıp da, sürekli gelişen yenilikler ile hastalıklar daha önceden teşhis edilebilmekte, tedavi oranları ve kalitesi artmakta, daha karmaşık ve hassas ameliyatlar daha başarılı şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

Sağlık sistemindeki ana paydaşlar hastalar, doktorlar, işverenler, sigorta şirketleri, ilaç firmaları ve devlettir. İlaç firmaları, hastaları tedavi etmek için doktorlar tarafından reçete edilen ilaçları geliştirir ve ardından pazarlar. Sigorta şirketleri, sağlık sigortası planlarını doğrudan hastalara veya dolaylı olarak işveren veya devlet aracıları aracılığıyla satmaktadır. Türkiye,  Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığı ile çok geniş bir kesime sağlık sigortası sunmaktadır.  Hekimler tıbbi bakımın sağlayıcılarıdır,  hastalar ise alıcılardır.