Filistinlileri her gün ezen siyonist postallar her ramazan olduğu gibi bu ramazanda da çirkinliğini, çirkefliğini, habisliğini gösterdi. Ve bu siyonist zihniyet, bu çirkinliği özellikle Müslümanların kutsal saydığı ramazanda ısrarla “sizlerin en hassas zamanınızda bile sizin kutsallarınıza saldırırım” mesajını vermek için yapıyor.  

Daha önce de Kudüs’ün düşüş yıldönümü  bir miraç gecesi ile çakışmıştı. Müslümanların Mescid-i Aksa’da namaz kılmalarına engel olmaya çalışıyordı.Onlarca Müslümanı kurşunlarla şehitederek  kirlive kan bulaşmış postallarıyla Mescid-i Aksa’yı kirletmişlerdi.İsrail ve akıl destekçisi Siyonist zihniyet bu tür çirkeflikleri daha öncede yapmışlardır.Peki biz ne yapıyoruz? Koca bir İslam coğrafyası bir yandan Kudüs olmazsa olmazımız,vazgeçilmezimiz,   kutsiyeti tartışmasız derken diğer yandan  Filistinlileri bu acı hakikat ile maalesef baş başa bıraktılar.Onlar yediden yetmişe herbiri ayrı bir kahraman.olarak omuzlarına yüklenen bu yükü onurlarıyla taşımaya çalışıyorlar.Filistinliler biliyor ki Kudüs ve Mescid-i Aksa olmadan Filistin olmaz.Filistin meselesinin bir toprak meselesi olmadığını, temelde Kudüs meselesi olduğunu zihnimize iyice kazımamız gerektiğini idrak edereksöylemsel duruşumuzu buna göre belirlemeliyiz.Araplar neden ses çıkarmaz?

Çünkü Arapların çaresiz,iradesiz,basiretten uzak güçsüz liderlerinin varlığı İsrail’e endeksli. Kendi iktidarları için kendi halkının kanını dökmekten çekinmeyen bu liderler, kaybedilen topraklar Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa için kıllarını bile kıpırdatmıyorlar.Filistin’in ,Kudüs’ün,Mescid-i Aksa’nınsiyonist İsrail baskısından arınması için hamasetten çok, stratejik akıl ve sistematikkalıcı çözümlere ihtiyacı var.Kudüs işgal altındaki herhangi bir şehir değil.Kudüs dünya tarihini ve geleceğini İslamî kimliği ile belirleyen kilit taşıdır. Kainatın varoluş sırrına açılan kapı Mescid-i Aksa bugün işgal altında.Mekke’den, Medine’den önce yüzlerin çevrildiği ilk kutsal mekan Kudüs düştüğü günden beri Müslümanların kalbide işgal edilmiş.

Müslüman iradesi, Müslüman coğrafyasındaki devletlerin yöneticilerinin iradesine teslim edilmiş durumda.Adeta üzerlerine ölü toprağı serpilmiş birkaç hamasetvari çıkış ve bulanık zihinle Kudüs’ü yeniden fethedecek bir Selahaddin iradesinin çıkmasını bekliyoruz.Kudüs’ün etrafında  yeni yerleşim yerleri açılarak Kudüs’ün, Filistin’in diğer bölgeleriyle bağı koparılmaya çalışılıyor.Siyonist zihniyet Kudüs’ün demografik yapısıyla oynayarak Kudüs’ü hızla yahudileştirmeye çalışıyor.Şöyle ki Kudüs dışına çıkan bir Kudüslü bir daha Kudüs’e giremiyor.Kudüs dışından evlilik yapan birisi Kudüs’ten çıkarılıyor.Bu sistemetik Yahudileştirme aynı şekilde Mescid-i Aksa’yada yapılmak isteniyor.Mescid- Aksa’nın bulunduğu alana özellikle Kubbet’ü-s Sahra’nın olduğu kısma bir Havra yapılması fanatik bilinçaltında uzun zamandır var.İsrail için Kudüs her zaman diplomatik başkenttir.

Eğer bu işgale dur denilmezse yakın zamanda Kudüs tamamen İsrail’in eline geçecek ve başkent Tel Aviv’den Kudüs’e taşınacak.Bir önceki ABD başkanı Trump, Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmişti.İsrail’in işgal ettiği Filistin’deki topraklarda kendine özgü siyonist sömürgecilik uygulamaktadır.Bu sömürgecilik tamamen yahudi ırkçılığıdır. Yani Filistinlileri topraklarından sürme,yok sayma tüm tarihsel ve kültürel varlığa el koymadır. İsrail’in İbrahimî geleneğin ortak mirasını bugüne kadar koruyan İslam medeniyetinin izlerini acımasızca  silme alçaklığına ilahi dine mensup tüm dünya toplumları sessiz kalmaktadır.

Kudüs tek başına ne Arab’ın ne Acem’in, ne Türk’ün olamayacağı gibi,her türlü etnik yapının üstündedir ve tüm renkleri kuşatan bir sorumluluktur.  Hiç kimse de bu sorumluluk karşısında bigane kalamaz.Kudüs savunulmadan insanlık savunulamaz. Kudüs özgür olmadan İslam alemi özgür olamaz.İnsanlığın kutsal birikiminin sembolü Kudüs eğer esaret altında ise insanlık onuruda ayaklar altında demektir.Yani kısaca Kudüs dünyanın nabzının attığı ana damar gibidir.Mescid-i Aksa’dan kutlu Nebi’nin miraca uzanan yolculuğunun adıdır.Hz.İsa’nın ihanete uğradığı ve Rabbine yükseldiği maveradır.