Süper Lig temsilcimiz Gaziantep FK’nın bu haftaki rakibi Hataypor. Geçtiğimiz hafta Kalyon Stadı’nın zeminin bozuk olması nedeniyle Hatay’da, Ankaragücü’nü ağırlayan ve rakibi tek gol ile geçen kırmızı siyahlı ekibimiz yine aynı sahada Hataysporu’da mağlup ederek galibiyet serisi yakalamak istiyor.

Ankaragücü maçında 7 yeni transfer ile maça başlayan Erol Bulut’un kadroda birkaç değişiklik yapması bekleniyor. Hafta boyunca yoğun tempoda yapılan antrenmanlarda takımın hemen hemen fiziksel olarak iyi bir noktaya geldiği görüldü. Ancak takıma katılan yeni transferlerle birlikte saha içi uyumunun sağlanması ise biraz daha zaman alacakmış gibi görünüyor.

Erol Bulut geçen sezonun başında yapması gereken kadro ve oyun kurgusunu geç de olsa bu sene uygulayarak kaliteli bir takım oluşturmaya başladığı net bir şekilde görünüyor. Genel olarak takımın performansından memnun olarak Erol Bulut’un kafasındaki tek soru işareti forvet hattında kimin oynayacağı. Transfer sezonun başladığı günden beridir Gaziantep FK’nın kanayan yarası olan forvet transferi hala çözülemediği için takımın hücum hattı istenilen performansı gösteremiyor. Geçen 2 haftada oynanan Sivasspor ve Ankaragücü maçlarında iyi ve net bir görüntü veren Erol Bulut'un öğrencileri, ilerisi için umutlanmamızı sağladı.

Ancak forvet transferinin çözülememesi Erol Bulut’un istediği oyunu ortaya koymasına da engel oluyor. Nokta atışı yapılarak alınacak iyi bir forvet transferi ile oynanacak oyununda tam anlamıyla rayına oturması ile birlikte Gaziantep FK’nın başarılı sonuçlar alacağına tüm taraftarların inancı tam. Bu takım yapılacak takviyelerle iş yapacağa benziyor. Doğru ve yerinde orta saha ve forvet transferiyle temsilcimiz bu yıl kendisinden bekleneni fazlasını da verebilir.

Özellikle forvet transferi bu takım için olmazsa olmaz. İyi bir golcü bu takımda rahatlıkla iş yapar, takımı rahatlatır ve orta saha oyuncularının da skora katkı sağlamasına yardımcı olur. O yüzden öncelik olarak forvet transferinin yapılması ve yola devam edilmesi gerekiyor. Ayrıca ilk iki haftada oynanan maçlarda takımın en iyi olan Kaptan Günay’a parantez açmadan geçmek ayıp olur. Geçen sezona göre daha özgüvenli oynayan kaptanın bu özgüveni takımı da rahatlatıyor.