Bilinçsizlikten bahsettiğimizde haliyle aklımıza ilk gelmesi gereken, çocuklardır. Bir yetişkinin teknolojiyi zararlı yönde kullanmasına “bilinçsizlik” diyebileceğimiz gibi “tercih” de diyebiliriz. Fakat çocuklar için “tercih” diyemeyiz. Çünkü çocuklar, teknolojik ürünleri zararlı yönde kullanırken kendilerine verdikleri zararın bilincinde değildirler

Günümüz teknolojisi, en yüksek gelişme ve değişim düzeyinde ilerlemektedir. Teknolojik gelişmeler sayesinde insan gücü ile orantılı ihtiyaçlar da ortadan kalkmaktadır. Artık birçok insanın yapması gereken şeyler, bir makine sayesinde insan gücüne ihtiyaç duymadan yapılabiliyor. Bunu yapabilme yeteneği gelişen ve değişen teknolojiye bağlıdır.

 Teknolojinin bize sağladığı faydalardan biri de insan gücüne ihtiyaç duymadan teknolojik güç olmadan yapılmasıdır. Bunun teknolojinin faydalarından sadece biri olduğunu söyleyebiliriz. Teknolojik faydaların her gün olduğu kadar olduğunu kabul etmeliyiz. Teknolojinin sektöre büyük etkisi var. Gelişmeler teknoloji sayesinde çığ gibi büyüyor.

Haberleşme, eğitim, bilgi edinme, alışveriş, sağlık ve daha pek çoğu… Kısaca teknoloji sayesinde “bir tık” ile dünyayı ayağımıza getirebilecek güçteyiz. Üstelik bu “tık” olayı gün geçtikçe gelişerek değişmeye de devam ediyor. Yeni aldığımız cep telefonunun 1 ayda eskimesi buna en güzel örneklerden biridir sanırız. Teknoloji bu kadar hızla ilerlerken ve hayatımızın tam ortasındaki önemini korurken elbette bazı korkular da oluşmuyor değil içimizde. Örneğin her şeyin dijital çığlıklar attığı bu dönemde yeteri kadar güvende miyiz ya da datalarımızın korunması için yeterli donanıma sahip miyiz ve benzeri gibi konular aklımızı bir hayli meşgul ediyor

Çevrenize bakmanız teknolojinin hayatımıza ne kadar egemen olduğunu görürsünüz. Bir yere gitmek için biriyle iletişim kurmak için.. bu faydaları sıralamak için sayfalarımız sizin de okumak için zamanınız yetmez ama kısaca en çok faydalarını sizin için sıralayacağız.

  • Teknoloji bilgi ve teknoloji sayesinde hayatımız kolaylaştı. Dünyanın öteki ucundaki bir bilgiye birkaç dakika içinde ulaşıyoruz. Muazzam birşey.
  • E-ticaret sayesinde aradığınız bir ürünü daha kısa sürede bulabiliriz.
  • Tıp sayesinde bir çok hastalığa çare bulunmakta ve tıbbi cihazlar ile her türlü hastalığa müdahale daha etkin şekilde çözülüyor. Hatta geçtiğimiz günlerde Çin'de bir hasta bin küsür kilometre ötedeki bir hastayı 5G internet bağlantısı ile ameliyat edildi.
  • Yine Teknolojinin en büyük gelişimlerinden biri de ulaşımsektörüdür. Hava, kara ve deniz ulaşımında gelişmeler ile uzak mesafeleri bile yakın kılmaktadır.
  • Yakın bir zamanda drone'lar ile mal ve insan taşımacılığına da gelişen teknoloji ile şahit olacağız.
  • Eğitim alanında eski usül sınavlardan tutun dünyanın öteki ucundaki kütüphanelere çevrim içi olarak erişebilirsiniz.
  • Osmanlı zamanında matbaa'yı getiren İbrahim Müteferrika bile günümüzdeki teknolojiyi hayal edemezdi.
  • Günümüz akıllı telefonlar ile ses kayıttan tutun, İnternet kamera, oyun gibi pek çok faktörü bir arada bulunduruyor. Telefonlar teknolojinin insanlara sunduğu bir hediyedir.