Ticaretimizde belli başlı kurallarımız vardır. Bir insan ile ticaret alışverişi yaparken bu kuralların göz önüne almak her zaman bizler için daha hayırlı olur.

Bunlar işe şöyledir;

Şeffaf olmak

Yaptığımız ve yapılan harcamaları sözle değil, belgeyle ispat edin! Yoksa bir süre sonra karşı tarafın kötü düşünmesine sebep olursunuz! Lakin birilerini kötü düşündürmemek de en az onun kadar önemlidir!

Hakperest olun. Akrabalarınızın ve arkadaşlarınızın size menfaati olanların tarafını sakın tutmayın. Acı da verse, cebiniz de yansa, doğrunun ve doğruların yanında durun! Ticaret kanla veya kabile ile sürdürülecek bir şey değildir!

Beraber yola çıktığınız insanlara dikkat edin

Yeri ve zamanı geldiğinde milyardan vazgeçin ama yine zamanı geldiğinde liranın hesabını sorun! İnsan sevdiği, değer verdiği insanlarla yola çıkar. Birini sevmek, ona değer vermek ile ticareti aynı kefeye koymayın, yoksa o insanı da yaptığınız ticareti de kaybedersiniz!

Güven ve İnsanlar

Güvenmediğiniz ve güven duymadığınız insanlarla yola çıkmayın. Güvendiyseniz de muhatabınızın yaptığı yanlışlardan emin değilsiniz, yani ispata muktedir değilseniz, kalpleri yaratmış gibi emin cümlelerle konuşmayın!

Evladınıza öğretin

Her türlü bilgiyi öğrettiğiniz evlatlarınıza ticareti de öğretin. Çünkü o da dinimizdendir. Ölünceye dek bakkalda, manavda, kursta vb her yerde onun ticaretin içinde olduğunu bilin! Ticaret en az okul sınavları kadar önemlidir emin olun!

Hesabını doğru yapın

Hesabı yaparken, bir gün en doğru zannettiğiniz hesaplardan bile hesaba çekileceğinizi unutmayın! Helalleşebilirseniz mutlaka helalleşin! Allah'ı, hesabınızdan gayrı görmeyin!

Ve ticarette en önemli kural ise Dürüst olmak

Ticaret yaparken DÜRÜST OLUN! Çünkü dürüst olmak size bir şey kaybettirmez, Dürüst olmak Allah’ı ve karşıdaki insanı hoş kılar.