Bugün birçoğumuzun yakından bildiği ve belki de teknoloji ile tanışmamıza vesile olan en eski şirketlerin başında gelen bir Japon firmasının dağılacağından söz edeceğiz.

Bahsi geçen bu şirket Toshiba, çocukluğumuzdan bu yana özellikle de kendi neslim için konuşacak olursam eğer, birçoğumuz teknolojik aletleri ilk olarak Toshiba markası ile gördük.

Öyle ki, laptop alacağımız zaman “Aman Toshiba olsun. Toshiba kalitelidir” dediğimiz günleri de bilirim.

Öyle ki bu durumu kendi özelimde değerlendirecek olursam, ilk gördüğüm teknolojik aletlerin markasının Toshiba olduğunu söyleyebilirim. Bilgisayarlar ve televizyonlar Toshiba olduğu zaman daha bir güvenilir gelirdi insana.

Şimdi ise tıpkı önceki yazılarımızdan birisi olan ve Honda şirketinin Türkiye’den çekilmesi konusunu ele aldığımız yazımdaki gibi bir hüzün var içimde. Çünkü bu güçlü Japon teknoloji markası bölünüyor.

Evet, Toshiba 3 farklı şirkete ayrılarak yollarına devam edecek. Bu şirketlerin birisi alt yapı hizmetlerine, diğeri ise elektronik cihazlar piyasasına yönelecek. Neyse ki Toshiba ismini taşıyacak olan üçüncü kısım da flash bellek sektöründe hayatını devam ettirecek.

Bu şirketin teknolojik anlamda birçok insanda oldukça büyük bir yeri ve etkisi varken bu kararın alınması ise birçok kesim tarafından olumlu karşılanırken, kendi yabancı yatırımcıları tarafından ise pek de olumlu karşılanmadı.

Sonuç olarak, uzun yıllar boyu hayatımızda bulunan ve bizi teknoloji ile tanıştıran en büyük şirketlerden birisi olan Toshiba şirketi aramızdan ayrılmaya yüz tuttu.