Uzun zamandır Türkiye’nin dört gözle beklediği kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan merakla beklenen, ‘kademeli normalleşme’ kararlarını açıklamıştı.

Orta riskli iller arasında Gaziantep ilimizde de hafta sonu kısıtlaması düşük ve orta riskli iller kapsamında tamamen kalktı. Tabi İnsanlar haklı olarak son bir yıldır gerçekten daralıp bunaldı.

Bunu anlamamak mümkün değil, insanlar artık rahat bir nefes almak istiyor. Ama bu nefesi alırken de başka insanların hayatını riske etmeden almak gerektiğini düşünüyorum.

Yeni kontrollü normalleşme sürecinin yanlış anladık sanırım. Caddeler sokak birçok alan tıklım tıklım kontrollü normalleşmeyi sanki Covid-19 salgını bitmişçesine birden bire bir rehavete kapıldık. Bu rehavet daha kötü sonuçlar veya tekrar kısıtlamaları getirebilir.  

Daha kötü günler yaşamamak adına kontrollü normalleşme kuralları çerçevesinde yavaş yavaş geçmememiz gerekiyor. Kendimizi, ailemizi, sevdiklerimizi ve tüm insanlık için Maske Mesafe ve Temizlik kurallarını ihlal etmeden kontrollü normalleşme sonucu umarım kısa sürede tam normalleşmeye ve hayatımıza kavuşmak ümidiyle…