Hepimizin bildiği gibi, altın oran kuralı tarafından yönetilen yüz özellikleri de genler tarafından destekleniyor, ancak bu genleri arama fikri uzun süredir net bir sonuca varmadı. Birbirine benzese bile her kişinin yüz hatları, yüz ifadeleri ve bakış farklılıkları kendine özgü bir konuma sahiptir. Araştırma kapsamında Belçika'daki Leuven Üniversitesi'nden bilim adamları, Pittsburgh Üniversitesi, Stanford Üniversitesi ve Pennsylvania Eyalet Üniversitesi'nden araştırmacılarla birlikte, insan yüzlerinin dış hatlarını tanımlayan DNA farklılıklarını ortaklaşa belirlediler. Yüz özelliklerinin ayırt edilebilmesi için 15 farklı bölgeden toplanan DNA örneklerinde farklı DNA dizileri tespit edildi. Değişikliklerin yüz özelliklerini ne kadar etkilediği tespit edilemese de en az 15 dizinin yüz özelliklerini etkilediği tespit edildi.

Araştırmacılar, görünüm üzerine DNA araştırmasının uzun yıllardır yapıldığını iddia etseler de araştırmayı ilk kez bu bağlamda yaptıklarını ve zamanla yüz özelliklerini şekillendiren DNA farklılıklarını haritalayabileceklerini söylediler. Bu araştırma üzerinde çalışan Seth Weinberg, samanlıkta iğne aramak gibi olduğunu söyledi. Örneğin gözler arasındaki mesafe veya ağız genişliği. Sonra bu özellik ile birçok gen arasındaki bağlantıları arayacaklar. Bu şekilde birçok gen tanımlanmıştır, ancak sonuçlar elbette sınırlıdır çünkü özellikler nadiren seçilip test edildi.

Bu alandaki geçmiş çalışmalarda, belirli yüz özelliklerinin (örneğin, gözler arasındaki mesafe veya ağzın boyutu) üzerinde hangi genlerin etkisi olduğunu anlamaya çalışıldığına dikkat çeken araştırmacılar, belirli yüz özelliklerine odaklanan bir yöntem benimsedi. Bütün çalışma. Bu amaçla, araştırmacılar yüzleri daha küçük modüllere ayırdı. Daha sonra her bir modülü şekillendirmede hangi genlerin en etkili olduğunu belirlemeye çalıştı. Bu sayede birçok yüz özelliğinin genetik karşılıkları aynı anda sorgulanmaktadır.

Bununla birlikte bu yöntemle genom dizisinin 15 bölgesindeki genetik değişkenlerin insan yüz hatlarının şekillenmesinde etkili olduğu belirlendi. Yüzün rahimde oluşmaya başladığı andan itibaren bu genetik değişkenlerin geçerli olduğu belirtiliyor. Bilim adamları, insan yüzlerini etkili bir şekilde şekillendiren genlerin sadece bu çalışmada tespit edilen genler olmadığını vurgulamakta, daha detaylı araştırmalar için daha büyük veri tabanlarının incelenmesi gerektiğine de işaret etmektedir.