Kdz. Ereğli'nde düzenlenen bir toplantıda konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yerel yönetimlerin Ankara ile uyumunun önemini vurguladı. Tunç, "Ereğli'de gerçek belediyecilik istiyoruz ve bunu İbrahim Sezer ile gerçekleştireceğiz" dedi.

Tunç, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesi heyecan yaşandığını ve Ereğli halkının AK Parti'ye oy vererek gerçek belediyeciliği başlatacağını söyledi. Tunç, "Ereğli'de bir heyecan var. Ereğli'yi otuz bir Mart heyecanı sarmış. İnşallah otuz bir Mart Ereğlili hemşehrilerimiz en doğru kararı verecekler. En doğru adaya oy vererek Ereğli'mizde de gerçek belediyeciliği AK Parti belediyeciliğini, AK belediyeciliği başlatacaklar inşallah." diye konuştu.

Gerçek belediyeciliğin AK Parti'de olduğunu savunan Tunç, AK Parti'nin doğuş sebebinin 1994 yılında Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi olduğunu söyledi. Tunç, Erdoğan'ın İstanbul'da yaptığı hizmetlerin tüm Türkiye'ye yayılmasını istediğini ve AK Parti'nin bu nedenle kurulduğunu belirtti.

Tunç, altılı masanın bir yıl olmadan dağıldığını hatırlatarak, AK Parti'nin siyasi mühendislik neticesi kurulan bir parti olmadığını ve millet hareketi olduğunu vurguladı. Tunç, "AK Parti bir masa başında üç beş kişinin bir araya gelip bu altılı masa falan konuşuluyordu ya bir sene, bir sene olmadı daha. Şimdi dağıldı gerçi o masalar. Üç beş kişinin bir araya gelip, hadi bir parti kuralım da millete gidelim, oy isteyelim şeklinde bir siyaset mühendisliğinin neticesi kurulmuş bir parti değil. AK Parti bir millet hareketi." dedi.

Tunç, Türkiye'nin birçok alanda ilerlediğini ve bu ilerlemelerin AK Parti döneminde gerçekleştiğini söyledi. Tunç, "Ekonomide dört kat büyüdük. Savunma sanayimizde yüzde seksen yerlilik oranına kavuşabildik. Barajlar, üniversiteler, otobanlar, hızlı trenler ve her yerde bir kalkınma hamlesi." diye konuştu.

Tunç, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrası yıkılan şehirleri yeniden ayağa kaldıracaklarını ifade etti. Tunç, "Afetlere dirençli şehirlerimiz elbette ki belediyelerimiz de el ele kol kola vererek belediye başkanlarımızın şehirlerine sahip çıkarak kentsel dönüşüm, altyapı, üst yapı, imar planları tüm bunlar koordineli çalışmayla olacak hususlar." dedi.

Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her gün iki veya üç toplantı yaptığını ve Türkiye'nin ana muhalefetinin nerede olduğunu sordu. Tunç, "Cumhurbaşkanımız dün iki miting yaptı değil mi? Giresun, Ordu, bugün Trabzon Rize, geçen hafta Tekirdağ, Zonguldak kaç oldu, neredeyse yirmiye çıkacak. Bunun dışında aday tanıtım toplantıları, günde iki, üç tane toplantı, nerede Türkiye'nin ana muhalefeti?" diye konuştu.

Tunç, Ereğli'de de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüzde 50'nin üzerinde destek verildiğini hatırlatarak, "Ereğli, Karadeniz, Ereğli, Recep Tayyip Erdoğan'ı seviyor. Recep Tayyip Erdoğan da Ereğli'de gerçek belediyecilik istiyor. İşte onu da İbrahim Sezer'le gerçekleştireceğiz inşallah." dedi.

Tunç, belediye başkanının Ankara ile uyumunun önemli olduğunu vurguladı. Tunç, "Bir parti ayrımı yapmıyoruz. Bu kesinlikle başka tarafa çekilmesin. Ama el ele olmak, kol kola olmak, aynı masanın etrafında toplanabilmek ve birlikte proje üretip o projeyi halkın faydasına, hayata geçirebilmek için de bu uyumun önemli olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Tunç, 43 gün sonra yapılacak seçimlerde Ereğli'de rekor bir oy alarak başarıya ulaşacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA