Yakışıklılığıyla dikkat çeken oyuncunun ailesi de gizemini koruyan konulardan biri haline geldi. Peki, Akın Akınözü'nün oyuncu annesi kim ve hangi yapımlarda yer aldı?

AKIN AKINÖZÜ'NÜN BAŞARILI KARİYERİ

Akın Akınözü (1)

Akın Akınözü, ATV ekranlarında yayınlanan Yaban Çiçekleri dizisinde Kılıç Tütüncü karakterine hayat vererek izleyicilerin beğenisini kazandı. Daha önce "Hercai" dizisinde Miran karakteriyle de büyük bir çıkış yakalayan Akınözü, oyunculuk kariyerinde pek çok başarılı projede yer aldı. Kaderimin Oyunu, Payitaht Abdülhamid, Aslan Ailem, Muhteşem Yüzyıl gibi yapımlarda rol alan genç oyuncu, performansıyla adından söz ettirdi.

ŞAŞIRTICI BİR GERÇEK: ANNESİ DE OYUNCU

Akın Akınözü (2)

Akın Akınözü'nün oyuncu annesi kim, sorusunun cevabı merak ediliyordu. Ortaya çıkan bilgilere göre, Akınözü'nün annesi Özlem Akınözü de bir dönem oyunculuk yapmıştı. Ünlü isim, kariyerinde birçok dizide ve filmde rol alarak kendine sağlam bir yer edinmişti. Sensiz Olmuyor, Sahte Prenses, Dicle, Tek Türkiye, Karagül, Zeytin Tepesi, Payitaht Abdülhamid ve Deliha gibi yapımlarda başarılı performansıyla izleyicilerin beğenisini kazanan Özlem Akınözü, oğlu gibi oyunculuk yolculuğuna atılmıştı.

EĞİTİMİ VE SANATLA İLGİSİ

Akın Akınözü (3)

Akın Akınözü, lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde tamamladıktan sonra ABD'ye giderek yükseköğrenimine devam etti. Kaliforniya Üniversitesi'nde Uygulamalı Matematik okuyan genç oyuncu, bu süreçte aldığı bazı sanat dersleriyle oyunculukla tanıştı ve kariyerine yön verdi. Hem eğitimini tamamlamış hem de sanatla ilgilenen Akınözü, annesi gibi oyunculuğa adım atmış ve başarılı projelerde yer alarak kendini kanıtlamıştır.

Muhabir: MEHMET FENER