CMK ücretlerinin zamanında ödenmemesinin, avukatların zorlu olan meslek yaşamlarında karşılaştıkları en büyük engellerden biri olduğunu, bu durumun hukuki süreçlerin sağlıklı işlemesini de olumsuz etkilediğine dikkat çeken Korkmaz, Gaziantep Barosu Başkan Adayı olarak, avukatların hak ettikleri ücretleri zamanında alabilmeleri için gerekli tüm girişimlerde bulunmaya hazır olduğunun altını çizdi. 

Korkmaz, “Gaziantep Barosu Başkan Adayı olarak, meslektaşlarımızın yaşadığı bu sorunlara kalıcı çözümler üretmek amacıyla çalışmalarımı sürdüreceğim. Avukatların sesi olmak ve onların haklarını en etkili şekilde savunmak bizim için sadece mesleki bir görev değil, aynı zamanda bir onur meselesi. Avukatlık mesleğinin itibarını korumak ve yüceltmek için elimizden geleni yapacağımıza dair meslektaşlarımıza söz veriyorum” diye konuştu. 

Yağışlar bir hafta boyunca etkili olacak; İşte O iller Yağışlar bir hafta boyunca etkili olacak; İşte O iller

MESLEK ONURUNUN KORUNMASI İÇİN KRİTİK ADIMLAR ATILMALI

Avukatların mağduriyetinin giderilmesi ve meslek onurunun korunması adına kritik adımların atılmasının vaktinin geldiğini belirten Korkmaz, Gaziantep Barosu'nun bu konulara duyarlı yaklaşması ve problemlerin çözümünde etkin bir şekilde hareket etmesi gerektiğini söyledi. 


BORCU YOKTUR YAZISININ İSTENMESİ HUKUKA AYKIRI

CMK ücretlerinin ödenmesi sürecinde yaşanan bürokratik aksaklıklara ve özellikle serbest meslek makbuzu kesilmesinin ardından vergi dairesinden “Borcu yoktur” yazısının istenmesinin hukuka aykırı olduğunu belirten Korkmaz, “Vekalet ücreti haczedilemez, vekalet ücreti talep yoksa mahsup edilemez, vekalet ücretleri haksız ve hukuksuz olarak alıkonulamaz. Bu işlemlerin yalnızca zaman kaybına neden olmakla kalmayıp, avukatların mali yükünü de arttırıyor. “Beraat eden müvekkilleri temsil eden zorunlu müdafi avukatların, vekalet ücretlerini geç alması veya hiç alamaması, mesleki faaliyetlerini sürdürebilmek için büyük önem taşıyor. Ekonomik zorluklarla mücadele eden avukatlarımız için bu durum, adalete erişimin önündeki ciddi bir engel” şeklinde konuştu. 

Korkmaz, “CMK ücretlerinin ödenmesi için belirlenen sürelerin kısaltılması adına günlük olarak ücret çizelgelerinin ve serbest meslek makbuzlarının tıpkı bir davanın açılması ile dosyanın ilgili mahkemesine akşam üzeri teslim edilmesi gibi CMK Adliye birimine teslim edilmesi gerekiyor. Bunun çözümü ise Gaziantep Barosu CMK Bürosunun adliye içerisine taşınması ile olacak. Bürokratik engeller konusunda sadece Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nın girişimleri değil, Avukatın beraat vekalet ücretini alması adına Baro olarak da harekete geçilerek beklenen yazı veya talimatın bir an önce gönderilmesi hususunda çalışma yapılmalı” ifadelerini kullandı.

MESLEĞİN İTİBARINI KORUMAK İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Gaziantep Barosu Başkan Adayı Av. Melikşah Korkmaz, konuşmasını şöyle tamamladı: “Gaziantep Barosu Başkan Adayı olarak, meslektaşlarımızın yaşadığı bu sorunlara kalıcı çözümler üretmek amacıyla çalışmalarımı sürdüreceğim. Avukatların sesi olmak ve onların haklarını en etkili şekilde savunmak bizim için sadece mesleki bir görev değil, aynı zamanda bir onur meselesi. Avukatlık mesleğinin itibarını korumak ve yüceltmek için elimizden geleni yapacağımıza dair meslektaşlarımıza söz veriyorum.”

Kaynak: Haber Merkezi