ŞİRKETİN HALKA ARZ PLANLARI

 Çimko 1

Çimko Çimento, halka arz kapsamında 18.947.368 lot sermaye artırımı ve 56.842.104 lot ortak satış gerçekleştirecek. Toplamda 75.789.472 lotun halka arz edilmesi planlanıyor. Halka arzın ardından şirketin halka oranı çıkarılmış sermayesinin %20'sini oluşturacak. Ancak halka arz fiyatı ve halka arz büyüklüğü gibi ayrıntılar, SPK bölümlerinin ardından netlik kazanacak.

FON KULLANIM YERİ

 Çimko 2

Türkiye'nin Kuru Meyve İhracatı İlk Çeyrekte Yüzde 29,9 Arttı Türkiye'nin Kuru Meyve İhracatı İlk Çeyrekte Yüzde 29,9 Arttı

Şirketin yayımladığı raporda halka arzdan elde edilecek gelirin nerede devam edeceğine dair bilgiler de yerde bulunuyor. Taslak, belirtilen fon kullanım yerleri şu şekilde açıklanmıştır:

Çimento, Hazır Beton ve AGREGA İş Kollarında değişiklik Yatırımlar ile Yurt İçi ve Yurt Dışı Şirket ve Varlık Alımları: %40-60

KONUKOĞLU AİLESİNE AİT

 Çimço 3

Çimko Çimento, Sanko Holding A.Ş. grup şirketi olan bir kuruluştur. Narlı ve Adıyaman çimento fabrikalarından çimento ve klinker ürünleri birçok farklı ülkede ihraç edilmektedir. Şirketin halka arzı, sektördeki önemli gelişmeler arasında yer alıyor ve bilgiler tarafından yakından takip ediliyor.

Muhabir: MEHMET FENER