Bu görüntülerle ilgili olarak başlatılan soruşturmada yeni gelişmeler yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı ve İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, CHP’nin eski İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas ve CHP’nin eski İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun danışmanı Can Poyraz, ‘şüpheli’ olarak ifadeye çağrıldı.

ADALET BAKANI TUNÇ: İFADELER ALINMAYA BAŞLANDI

CHP’li Üç İsim, ‘Para Sayma’ Soruşturması Kapsamında İfadeye Çağrıldı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tunç, “Görüntülerdeki kişilerle ilgili ifadeler alınmaya başlandı. Bu paraların kaynağı nedir? Bu konuda bir açıklama yapıldı. Bu paraların partiye yapılan bir bağış olduğu belirtildi. Ancak bu bağışın da kuralları var. Siyasi partiler kanununa göre bağışın şekli ve miktarı bellidir. Kampanyada verilen hesap numaralarına yatırılan paralar mıdır? Yoksa başka bir kaynaktan mı gelmektedir? Savcılık, bu paraların kaynağını elbette ki sorgulayacaktır” dedi.

KARA PARA VARSA ORTAYA ÇIKACAKTIR

Yılmaz Tunç

Bakan Tunç, “Eğer bir suç ve kara para, suçtan kaynaklanan bir gelir varsa tüm bunlar ortaya çıkacaktır. Artık çağımız, paraların banka hesabıyla gönderildiği bir çağ. Bu nedenle, elden on beş milyon gibi bir paranın tapu kayıtlarına bakıyoruz. Tapu kayıtları, tapunun geçtiği tarihle o belgedeki tarih farklı. Tüm bunları değerlendirecek olan elbette ki Cumhuriyet Başsavcılığı’dır” ifadelerini kullandı.

BEN DE BAĞIŞTA BULUNDUM

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, katıldığı bir televizyon programında iddialarla ilgili açıklama yaptı. Çelik, “Bir kampanya düzenlendi. Ben de o dönem ilçe başkanıydım. Ben de bağışta bulundum. İstanbul il binasının satın alınmasına ben de bağışta bulundum. Kampanya şu; Bir tuğla da sen koy. Hatta reklam filmleri filan var o döneme geri dönüp bakacak olursak. ‘Bir tuğla da sen koy’ kampanyası üzerinden kimimiz gittik banka yoluyla bağışta bulunduk. Ama bazı insanlar da banka yoluyla bağışta bulunmak istemiyorlar. Özellikle iş insanları. ‘CHP’nin hesaplarına banka yoluyla bağış yaparsam sıkıntı yaşayabilirim’ kaygısı taşıyorlar. Elden de bağış yapabiliyorlar” şeklinde konuştu.

SORUŞTURMADA YENİ GELİŞME: 3 İSİM İFADEYE ÇAĞRILDI

Fatih Keleş

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Fatih Keleş’in para desteleri sayarken çekilen görüntüleriyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, CHP eski İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas ve CHP eski İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun danışmanı Can Poyraz ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadeye çağırıldı.

Kaynak: Haber Merkezi