İyot Eksikliğine Dikkat! İyot Eksikliğine Dikkat!

Gaziantep'te 12 yıl önce görev başında hasta yakınının bıçaklı saldırısında ölen Dr. Ersin Arslan, ölümünün 12. yıldönümünde anılıyor. Dr. Ersin Arslan Kimdir? İşte Dr. Ersin Arslan’ın biyografisi…

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli göğüs cerrahi uzmanı Dr. Ersin Arslan (30), servisteki odasında M.G'nin (17) bıçaklı saldırısına uğramış, hastanedeki müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Gaziantep’te 17 Nisan 2012 tarihinde hasta yakını tarafından görevi başında öldürülen Dr. Ersin Arslan, yarın meslektaşları tarafından mezarı başında anılacak. Peki 12 yıl önce hasta yakını tarafından görevi başında öldürülen Dr. Ersin Arslan Kimdir? İşte Dr. Ersin Arslan’ın biyografisi…

Dr. Ersin Arslan

DR. ERSİN ARSLAN KİMDİR?

Op.Dr.Ersin Arslan, 14 Mart 1982'de Gaziantep'te doğdu. Babası marangozdu. Altı çocuklu mütevazı bir ailenin 5. çocuğuydu. İlköğrenimini Şehit Nafi Kıvanç İlkokulu'nda tamamladı. Ortaokulu Yavuzeli Yatılı Bölge Okulu'nda, liseyi ise 19 Mayıs Lisesi'nde okudu. 2000 yılında kazandığı Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 2006 yılında tıp doktoru olarak mezun oldu. Aynı yıl kazandığı Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim dalında, uzmanlık eğitimini Ekim 2011'de tamamladı. 6 Kasım 2009 tarihinde kendisi gibi tıp doktoru olan Dr. Sibel Arslan ile hayatını birleştirdi. Aralık 2011'de Gaziantep Av. Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde ( şimdiki adıyla Dr.Ersin Arslan Devlet Hastanesi) devlet mecburi hizmetine başladı.

Op. Dr. Ersin Arslan hekimliğe başladığı ilk günden itibaren tıp bilimi ve mesleğinin gerektirdiği şekilde onurlu ve bilimsel duruşu, çalışkan, dikkatli, düzenli kişiliği ile çağdaş ve nitelikli bir Türk hekimi olmanın örneğini verdi. Zor ve çileli asistanlık döneminde bile sürekli güleryüzlüydü. Herşeyden öte hastalarına nazik,sevecen ve insancıl kişiliği ile     yaklaşırdı. Mesleği konusunda idealist bir insandı. Hastalarını kendinden önce düşünürdü. Dürüstlüğü, çalışkanlığı ve potansiyeliyle akademisyen olması gerektiği konusunda Anabilim dalındaki öğretim üyeleri ve meslektaşları arasında fikir birliği oluşmuştu.

 Mecburi hizmeti bittiğinde Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinde akademisyen olma ülkü ve azmi olan Dr. Ersin Arslan, mecburi hizmetinin 4. ayında, 17 Nisan 2012 günü, görevi başındayken, sabahtan-öğleye kadarki süreye 4 cerrahi operasyonu sığdırdıktan sonra, kendi kliniğinde, güpegündüz, insanlık dışı bir şekilde yapılan bıçaklı saldırı sonucunda yaşamını kaybetti.

Muhabir: Bahri Uçar