Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür A.Ş. iş birliği ile 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü etkinlikleri kapsamında, Yazar Prof. Dr. İsmail Kara’nın konuşmacı olarak yer aldığı ‘Bir Düşünce Metni Olarak İstiklal Marşı’ konferansı düzenlendi.

GAÜN Atatürk Kültür Sahnesi’nde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü etkinliğinde bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Yazar Prof. Dr. İsmail Kara’ya konferansı için teşekkür etti. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin konuşmasının devamında salondaki gençlere seslenerek, “İstiklal Marşımız milletimizin tarih boyunca yaşadığı zorlukları, mücadeleleri ve zaferleri anlatan bir destan niteliğindedir. Sizler herhangi bir genç değilsiniz. Diyor ya Mehmet Akif İstiklal Marşı’nda; Korkma! Korkaklar zafer anıtı dikemez. Tarihimizi, özellikle yakın tarihimizi öğrenin, Panorama Müzesi’ne gidin. Tek tek inceleyin. Şahin Bey’in, Şehit Kamil’in, Karayılan’ın torunları olarak verilen mücadelenin ne olduğu iyi anlamamız lazım.” diye konuştu.

Gaün’de Bir Düşünce Metni Olarak İstiklal Marşı Konferansı (3)

Konferans kapsamında Prof. Dr. İsmail Kara, ‘Bir Düşünce Metni Olarak İstiklal Marşı’ başlıklı sunumunda İstiklal Marşı'nın milli mücadele ruhunu yansıtan önemli bir eser olduğunu vurguladı. İstiklal Marşı'nın sadece bir milli marş olmanın ötesinde, Türk ulusunun ortak değerlerini ve ideallerini yansıttığını belirten Prof. Dr. Kara, Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhunu güçlendiren İstiklal Marşı'nın genç nesillere milli kimliğin önemini anlatma noktasında önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Ünlü Yazar Erdem Koleji’nde İmza Gününe Katıldı Ünlü Yazar Erdem Koleji’nde İmza Gününe Katıldı

Etkinliğin İstiklal Marşı'nın ve Mehmet Akif Ersoy'un hatırasını yaşatma ve genç nesillere bu önemli mirası aktarma amacını taşıdığını belirten GAÜN Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, İstiklal Marşı’nın her zaman milletimiz nezdinde özel bir yer tutacağını ve milli mücadele ruhunu canlı tutmaya devam edeceğini ifade etti.

Program sonunda Yazar Prof. Dr. İsmail Kara’ya günün anlam ve önemini istinaden GAÜN Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar tarafından hediye takdim edildi.

Editör: Bahri Uçar