Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen çalıştaya kamu kurumları temsilcileri, ilgili odalar ve sektör temsilcileri katıldı. Burada, yeniden imar, mevcut yapı stoklarının yenilenmesi, yürütülecek çalışmalar ve deprem eksenli yeni yasal düzenlemeler gibi konular hakkında fikir alışverişi yapıldı.

ORTAK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Çalıştayın ardından Gaziantep Valiliği'nin öncülüğünde, katılımcıların temsilcileriyle ortak bir iş birliği protokolü imzalanacak. Bu protokol kapsamında, kentsel dönüşüm ve dirençli şehir için yapılacak çalışmalar ortak akılla yürütülecek.

GENEL SEKRETERİN SUNUMU

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, çalıştayda dirençli şehirler konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda, Gaziantep'in ekonomik durumu, yönetişim, toplum, çevre ve güvenli şehir başlıkları altında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ayrıca, güçlü yerel ekonomi ve doğal afetlere hazırlık gibi konulara da değindi.

FİKİR BİRLİĞİ HEDEFLENDİ

Çalıştayın temel hedefi, katılımcıların ortak fikirlerini alarak yeniden imar edilecek İslahiye ve Nurdağı’nda yapılacak çalışmaları, kent merkezinde yürütülecek projeleri ve vatandaşlardan gelen talepleri değerlendirerek atılacak adımları belirlemek oldu.

Muhabir: Mansur Yalvaç