Nisan ayının ortalarından bu yana Gaziantep’te hava sıcaklıkları her geçen gün artmaya devam ederken, güneşli gün sayısı da aynı orantıda artıyordu. Yaşanan bu sıcak havaların ardından Gaziantepli vatandaşlar ise yaz moduna geçmiş ve yaz aylarına hazırlıklara başlamıştı.

Son birkaç gündür ise Gaziantep’te adeta kış geri döndü. Havaların son günlerde sürekli olarak kapalı ve yağışlı olması Gaziantepli vatandaşları tedirgin etti. Son birkaç gündür gün içinde ve gece ara ara yağmurlarla karşılaşan Gaziantep adeta kışı tekrar yaşamaya başladı.

Şortlar, elbiseler ve tişörtlerle hafta sonu gezmelerine çıkan Gaziantepli vatandaşlar, bugün güne yine yağışlı bir hava ile başlayınca hırka, ceket ve montlarına geri döndü. Havaların beklenenden daha soğuk olması durumu ise birçok Gaziantepli vatandaşa “Önümüz yaz, ne oluyor?” dedirtti.

Gaziantep Valiliği ise birçok kere Gaziantepli vatandaşları sosyal medya hesabından hava şartlarına yönelik uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu olağan dışı hava şartları ile ilgili sık sık açıklamalarda bulunuyor.

Muhabir: MEHMET FENER