Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi uygulama mutfağı tasarlanıp hizmete açıldı.

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi bünyesindeki Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü için, öğrencilerin eğitimine destek olacak donanımlı bir uygulama mutfağı tasarlanıp hizmete açıldı.

GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Gaziantep ve çevresinin gastronomi ve mutfak sanatları alanında en yetkin akademik kadrosuna sahip olduğumuzu gururla belirtmek isterim. Bu uygulama mutfağını, akademik bilgi birikimimizi pratiğe dökme ve öğrencilerimizin eğitim ve becerilerini en üst seviyeye çıkarma amacıyla açtık. Mutfağımız, öğrencilerimize, öğretim üyelerimize ve Gaziantep halkına hayırlı olsun” dedi.

EKPSS Ne Zaman Yapılacak? İşte Detaylar… EKPSS Ne Zaman Yapılacak? İşte Detaylar…

Açılışın ardından, Dr. Öğretim Üyesi Erol Taşkın'ın rehberliğinde öğrenciler tarafından hazırlanan yöresel yemekler sunuldu. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Mutfağı, zengin donanımıyla GİBTÜ'de eğitim gören yüzlerce öğrencinin yetişmesine katkı sağlayacak. Gaziantep'in gastronomi şehri kimliğine yeni bir soluk getirecek olan bu girişim, şehre ve halkına önemli bir katma değer sağlayacak. Mutfak, her öğrencinin bireysel olarak pratik yapabilmesi için 40 göz ocak, 10 çalışma tezgahı, 2 hareketli mermer tezgah ve 5 fırın ile donatıldı. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümündeki öğrenciler teorik bilgilerin yanı sıra estetik ve lezzetli yemek yapmanın inceliklerini de öğrenecek.

UNESCO tarafından şehirler ağına ilk katılan şehir olan Gaziantep’in zengin yemek çeşitliliği ve kültürel geçmişini her yıl onlarca profesyonel şef ve gastronomi uzmanı yetiştirerek büyütmeyi ve tanıtmayı amaçlıyor.

Editör: Bahri Uçar