Google Chrome'un "Güvenli Tarama" özelliği, önemli bir güncellemeyle daha da güçlendi. Artık riskli sitelere girişi engelleyen bu özellik, gerçek zamanlı olarak çalışacak şekilde güncellendi ve kullanıcılar için daha güvenli bir internet deneyimi sunacak. Bu güncelleme, bugünden itibaren Google Chrome kullanıcılarına sunulmaya başlayacak.

GOOGLE CHROME'UN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTI !

ABD merkezli teknoloji devi Google, dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcısı Chrome'un güvenlik önlemlerini artırmak için önemli bir adım attı. Şirket, Google Chrome'un "Güvenli Tarama" özelliğini güncelleyerek internet gezintilerini daha güvenli hale getirdi. Google, en azından bu güncellemeyle birlikte bu tarz bir güvenlik artışı sağlanacağına inanıyor.

ChatGPT ile para kazanma: ChatGPT ile nasıl para kazanılır? ChatGPT ile para kazanma: ChatGPT ile nasıl para kazanılır?

GÜVENLİK ÖNLEMİ GERÇEK ZAMANLI OLARAK DEVREYE GİRECEK

Google Chrome'un Güvenli Tarama özelliği, daha önce her saat başı ilgili Google sunucusuna bağlanarak kötü amaçlı yazılım içeren veya kimlik avı amacıyla oluşturulan internet sitelerinin listesini indiriyordu. Kullanıcılar, bu listeye dahil olan bir siteye girmeye çalıştıklarında güvensiz olduğu konusunda uyarı alıyordu. Yeni güncelleme ile birlikte Güvenli Tarama özelliği artık gerçek zamanlı olarak çalışacak.

Google'ın yaptığı çalışmayla Güvenli Tarama özelliği, kullanıcıların ziyaret etmeye çalıştığı sitenin URL'sini anlık olarak sunuculara iletecek ve kontrol edecek. Eğer herhangi bir sorun tespit edilmezse, kullanıcılar siteye normal şekilde erişebilecekler. Ancak olası bir güvenlik riski durumunda, Google Chrome'un yeni uyarı sayfası devreye girecek.

Bu yeni uyarı sayfası, kırmızı zemin rengiyle dikkat çekecek ve kullanıcılara "Tehlikeli site" gibi açıklayıcı başlıklar sunacak. Kullanıcılar, istedikleri takdirde yine de bu siteye erişebilecekler; fakat Google, kullanıcıları konu hakkında daha fazla bilgilendirmeye ve uyarı vermeye özen gösterecek.

Google'a göre, Güvenli Tarama özelliğinin gerçek zamanlı çalışmaya başlaması, kimlik avı saldırılarını tespit etme başarısını yüzde 25 oranında artıracak. Ayrıca, Google kötü niyetli sitelerin genellikle 10 dakika içinde silindiğini belirtiyor ve yeni sistemle bu sürecin daha da hızlanacağını vurguluyor.

HER KULLANICI BU ÖZELLİKTEN YARARLANACAK

Son olarak, yeni Güvenli Tarama özelliğinin ilk olarak masaüstü ve iOS kullanıcılarına sunulacağı, ardından ise ay sonuna doğru Android kullanıcılarının da bu özelliği kullanabileceği belirtiliyor. Google Chrome'un bu güncellemesiyle, internet kullanıcılarının güvenliğine yönelik bir adım daha atılmış olacak.

Kaynak: KAMU SON HABER