Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kütüphanelerin ve kitap okumanın önemini vurgulayarak, “Gençler kitap okusun, araştırsın geleceğe daha iyi hazırlansın diye yeni yapılan parklara, kitap kafe açtık, kentin münferit yerlerine kütüphaneler kurduk” dedi. 

Büyükşehir Belediyesi, "Az Okuyan, Araştırmayan Kent" algısını çürütmek amacıyla şehir merkezinde kütüphaneler, parklarda kitap kafeler kurdu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ‘Kütüphane Haftası’nı kutlayarak, artık ekonomik kalkınma değil insanı merkeze alan sürdürülebilir kalkınma döneminin başladığını aktardı.

Şahin, "Akıllı şehirler anlayışıyla bu dönemde başka bir söylem ve eylem birliği var. Hayat fizik, kimya ve matematik değil. Fizik ve kimyanın içerisinde insan ve insani değerler olmazsa bir şeyler eksik kalır. Şehirde, 3 üniversite ve 60 bine yakın üniversite öğrencisi, 18 yaş altında 750 bin öğrenci var. Sanayi, kültür ve gastronomi şehiriz diyoruz ama biz aynı zamanda genç şehiriz, gençlik şehriyiz. Bu potansiyeli geleceğe hazırlayabilirsek büyük bir fırsata sahip oluruz. Gençlere yönelik koruyucu, önleyici, kültürel ve sosyal projelerle geniş alanlar açıyoruz. AVM yıkıp onun yerine 160 kapasiteli çift katlı otopark üzerine kitap kafe yapan başka bir belediye var mı bilemiyorum" şeklinde konuştu.

Her parka, kitap kafeler kurduklarını söyleyen Şahin, "Bugüne kadar Çınarlı Meydanı, Kavaklık Parkı ve Düztepe Çamlık Parkı içerisine kitap kafeleri hizmete açtık. Kitap kafelerle geleceğimize en çok okumak iyi gelecek. 100’üncü Yıl Parkı içerisine Türkiye'nin ilk uygulamalı Çocuk Kütüphanesi niteliğini taşıyan Gaziantep Çocuk Kütüphanesi’ni hizmete açtık. Gaziantep Üniversitesine Kültür Merkezi kazandırdık. Bunların dışında Gaziantep Sanat Merkezi Kütüphanesini kurduk. Bu yöndeki çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir. Başta çocuklar ve gençler olmak üzere tüm toplumun daha çok okuyarak geliştiği bir gelecek için yoğun çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

İHA