Şahinbey Belediyesi, eğitim alanındaki başarılarına bir yenisini ekledi. Şahinbey Belediyesi, LYS'de elde edilen başarının ardından Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı'nda da büyük başarıya imza attı.

Şahinbey Belediyesi'ne bağlı sosyal tesislerde TEOG sınavına hazırlanan 2 bin 577 öğrenciden bin 980 öğrenci; fen lisesi, sosyal bilimler lisesi ve tam burslu kolej okulu kazandı. Başarılı öğrenciler ile Şelale Kafe'de bir araya gelen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, elde edilen başarının mimarlarına teşekkür etti ve başarılı öğrencileri kutladı. Şahinbey Belediyesi'nin eğitime her alanda destek verdiğine vurgu yapan Başkan Mehmet Tahmazoğlu, şunları söyledi:

"Sosyal tesislerimizde ve gençlik merkezlerimizde birçok öğrencimize ücretsiz kurs veriyoruz. Binlerce öğrencimize dershane gibi hizmetler verdik. Bu yıl 2 bin 577 TEOG sınavına giren öğrencimiz var. Bu sınava giren öğrencilerimizden 49 kardeşimiz fen lisesini kazandı. Bu gerçekten çok ciddi bir başarıdır. Yine 14 öğrencimiz sosyal bilimler lisesini kazandı. 3 öğrencimiz de tam burslu kolej okulu kazandı. Bunların dışında 211 öğrencimiz Anadolu imam hatip lisesini kazandı. Bin 73 öğrencimiz de Anadolu liselerini kazandı. Toplamda baktığımız zaman yüzde 77'lik bir başarı oranı elde edildi.

Ben öncelikle öğrencilerimizi teker teker yürekten tebrik ediyorum. Öğretmenlerimizi, velilerimizi, idarecilerimizi ve emeği geçen herkesi yürekten tebrik ediyorum. Siz öğrencilerimizi güçlü bir şekilde alkışlıyor, başarılarınızın devamını diliyorum."

Öğrenciler için düzenlenen etkinliğe AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Derya Bakbak ile Mehmet Sarı da katıldı. Etkinlikte söz alan AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, şöyle konuştu:

"Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi olarak 15 ayrı noktada eğitim veren gençlik merkezleri ve sosyal tesislerde yaptığı çalışmalarla bize her zaman destek olan ve onun yanında yer alan öğretmenlerimize çalışmalarından dolayı ve siz öğrencilere bu başarınızdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum ve bu başarılarınızın devamını diliyorum.

Gaziantep bir sanayi şehridir. Bizler istiyoruz ki bu başarıların daha üst seviyelerde olsun. Sanayideki başarının eğitimle taçlandırılması ve bu yükselişin de ileriye gitmesinin önemli bir rolü olduğunu düşünüyorum. Bu konuda bizi bu gün başarı ile onure ettiğiniz için hepinize ayrıca teşekkür ederken, bu çalışmalarınızı her zaman ileriye taşımanız gerektiğini, eğitimin yanı sıra kendilerinizi farklı alanlarda, farklı kabiliyetlerle, farklı yeteneklerinizle, farklı eğitimlerle eğitiminizi destekleyerek ortaya çıkarmanız sizin için çok önemli ve anlamlı olacaktır. Hepinizin iyi yerlere geleceğinize şüphem yok. Bu başarılarınızdan dolayı hepinizi tekrar tebrik ediyorum sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Şahinbey Belediyesi'nin eğitim alanındaki başarısına işaret eden AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı ise şu ifadeleri kullandı:

"Burada tabi birçok mutluluğu bir arada yaşıyoruz. Mutluluğumuz bir tanesi Şahinbey Belediye Başkanımızın Belediye Başkanlığı döneminde 1 ay öncesinde üniversite giren öğrencilerimizle bu mutluluğu yaşamıştık. Başkanımız çok güzel işlere el atıyor. Belediyeciliği sadece yol, kaldırım, bahçe sulaması olarak değil de eğitim faaliyetlerine kadar inen bir geniş yelpaze içerisinde düşünüyor. Bunu Şahinbey Belediyesi'nin ufku ve ileri görüşlülüğünün bir göstergesi olarak biz kabul ediyoruz. Özellikle TEOG sınavın da başarı kazanmış değerli öğrencilerimizin mutluluğunu paylaşıyoruz. Benimde bir çocuğum TEOG sınavına girdi ve hamdolsun Ankara'da Anadolu lisesine girdi. Buradaki öğrencilerimiz gibi fen lisesine giremedi, Anadolu lisesine yerleşti.

Sizlerin burada nasıl bir psikoloji yaşadığını çok iyi biliyoruz. Ailenizin nasıl bir psikoloji yaşadığını bire bir yakından gördük. Gerçekten kolay değildi. Allah hepinizin yardımcısı olsun. Bundan sonrası için güzel başarılara imza atınız. Bundan sonraki hayatınızda sizlere canı yürekten başarılar diliyorum, ailelerinizi yürekten tebrik ediyorum. Sizlere bu ufku açan öğretmenlerimize ve özellikle Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'nu canı yürekten tebrik ediyorum."

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Derya Bakbak ile Mehmet Sarı, başarılı öğrencilerle akşam yemeği yedi. Yemek sonrası başarılı öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. HABER MERKEZİ