Birçok kesim tarafından tepki çeken bu kararın ardından Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada alınan bu kararın kabul edilemez olduğunu belirten Yıldırım, 'Üniversite içerisindeki ÇARŞI alanında dükkanı olan üyelerimizden öğrendiğimize göre Sayın Rektör bu alanı kapatma ve esnafın sözleşmelerini iptal etme kararı almış. Bir şehrin kalkınmasında üniversitelerle iş dünyası arasında kurulacak olan güçlü etkileşim, iletişim ve iş birliğinin önemi büyüktür. Buna rağmen Gaziantep Üniversitesi Rektörü Sayın Arif Özaydın'ın, aldığı karar kabul edilemez.' İfadelerini kullandı.

BU TUTUMU ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL

Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü'nün aldığı bu kararın ardından Yıldırım, pandemi sürecinde son derece zedelenen üniversite esnafına derin bir yara daha açıldığı söylenerek, 'Pandemi yaralarını sarmaya çalışan üyelerimize Hükümetimiz elinden geldiğince destek olmaya çalışırken bir şehrin öz malı olan üniversitesinin bu tutumunu anlamak mümkün değil' dedi.

ÜNİVERSİTENİN İŞ DÜNYASI İLE BAĞLARINI KOPARAN YANLIŞ BİR KARAR

Öğrencilerin yemek yediği, alış veriş yaptığı ve istihdam olanağı bulduğu bu alanların kapatılması kararının yanlış bir karar olduğunu savunan Yıldırım, 'Öğrencilerin yemek yediği, alışveriş yaptığı, sosyalleştiği hatta istihdam olanağı bulduğu bu çarşının kapatılması üniversitenin şehir ile iş dünyası ile arasındaki bağları koparan yanlış bir karardır. Unutulmamalı ki ben yaptım oldu ile olmaz! Devlette devamlılık esastır' diye konuştu.

BU YANLIŞ KARARDAN BİR AN ÖNCE DÖNÜLMELİ

Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü tarafından çarşı alanındaki dükkanların kapatılması kararının yanlış ve bir an önce dönülmesi gereken bir karar olduğunun altını çizen Yıldırım, 'Sayın Rektörün bir an önce bu yanlış karardan dönerek, esnafa sözleşme haklarını iade etmesini istiyoruz' ifadelerini kullandı.