Bugüne kadar aralarında öğrencilerin de bulunduğu 150 BİN kişiyi ecdadıyla buluşturan Şahinbey Belediyesi gazi torunlarını ecdadıyla buluşturmaya devam ediyor.

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ BİNLERCE ÖĞRENCİYİ ÇANAKKALE'YE TAŞIYOR

Şahinbey Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına” etkinliği, 7’den 70’e tüm Gazianteplileri takdirini topluyor. Etkinlik kapsamında binlerce Gaziantepli öğrenci ve vatandaş, Çanakkale’ye giderek Türk Milletinin Diriliş Destanı olan Çanakkale Savaşlarını yerinde imkanı buluyor. 

“Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına” projesiyle bugüne kadar aralarında öğrencilerin de bulunduğu 150 bin kişiyi ecdadıyla buluşturan Şahinbey Belediyesi gazi torunlarını ecdadıyla buluşturmaya devam ediyor.

HEDEF 180 BİN

Şahinbey Belediyesi Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yıl etkinlikleri oluşumunda başlattığı “Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına” projesi ile bu güne kadar 150 bin öğrenci ve vatandaşı Çanakkale'ye götürdü. Belediye'nin tüm hızıyla devam ettiği projede bu yıl ki seferlerle bu sayıyı 180 bin 17 ye çıkarmayı hedefliyor.

Şahinbey Belediyesi tarafından Çanakkale'de ecdadıyla buluşturulacak olan gençler için Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi'nde bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Konya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Çanakkale ziyareti öncesi bilgilendirme toplantısındayız. Gençlerimiz pek bi heyecanlı. Ecdadımızın bize mirası bu toprakların nasıl kazanıldığını yerinde göstermek istiyoruz. 180.017 Şahinbeyliyi Çanakkale'ye yolculuyoruz” ifadelerini kullandı. 

BAHRİ UÇAR