Erikçe MSM'de düzenlenen programda Hemşehri Dernekleri Yöneticileri ve üyeleri ile bir araya gelen Milletvekili Gül, Türkiye'nin hem bölgesel hem küresel liderliğinin insanlık için çok önemli olduğunu vurguladı. Bugün dünyada mazlumların, mağdurların hamisi olmaya sahip çıkan, mazlum ve mağdurların sesi olmaya sahip çıkan başka bir coğrafya olmadığını belirten Gül, 'Nerede bir mazlum varsa bilin ki gözü gönlü kalbi Türkiye'dedir. Recep Tayyip Erdoğan ne diyecektir? Bu millet ne diyecektir? diye buraya bakmaktadır. İşte onların elinden tutmaya devam edeceğiz.

28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimleri kapsamında çalışmalarına devam eden Önceki Dönem Adalet Bakanı ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül hemşehri dernekleri ile bir araya geldi. Erikçe MSM'de düzenlenen programda konuşan Gül, 'Türkiye ne zaman milletiyle beraber birliğini, beraberliğini, huzuru tesis ettiyse, içeride ve dışarıda belli güç odakları, karanlık odalar bundan rahatsız olmuştur. İstiyorlar ki bu ülkenin farklılıkları bir zenginlik olarak görme anlayışı sona ersin. Bugün Türküyle Kürdüyle, Alevisiyle, Sünnisiyle Türkiye'de 85 milyon kardeştir birdir, beraberdir. Aynı sofrada otururuz aynı evi paylaşırız, aynı şarkıyı aynı halayı hep beraber çekeriz. Bu bizim en önemli özelliklerimizdendir. İşte Ak Partinin siyaseti de bir Türkiye siyaseti, Türkiye partisi olma misyonudur. O yüzden herkesin toplumun her kesimine yönelik mesajıyla kucaklayıcı ve kuşatıcı siyasetçisini sürdürmektedir' dedi.

TÜRKİYE YENİ YÜZYILININ SÜPER GÜCÜ OLACAKTIR

Türkiye'nin önümüzdeki yüzyılın süper gücü olacağını belirten Gül, 'Bundan rahatsız olanlar Türkiye'nin demokrasine birliğine laf ediyorlar, rahatsız oluyorlar. Türkiye ne zaman milletiyle başını kaldırdıysa, bu milletin başını ezelim diyen bürokratik oligarşi vesayet odakları her zaman bir gayret içerisine girmiştir. En son bunu dışarının da desteğiyle darbe girişimiyle hepimiz yaşadık. Türkiye'nin büyümesini istemeyenler bu anlamda her türlü çabayı ortaya koyuyor. Ama o gün de herkes gördü ki bu ülke Türküyle, Kürdüyle, Alevi ve Sünnisiyle vatan Türkiye söz konusu olunca Türkiye yıkılmaz diyerek hep birlikte herkes o bayrağa sarılarak bayrağın etrafında toplandı. Ne yaparlarsa yapsınlar biz beraberliğimizi koruyacağız' dedi.

TÜRKİYE YÜZYILININ ANAHTARI YENİ SİVİL BİR ANAYASADIR

Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğündeki hükümetlerin ortaya koyduğu vizyon ve bundan sonraki vizyonunu da, yine çok önemli parametrelerden demokrasi ve özgürlüğü daha da geliştirmek olacağını belirten Gül, 'Türkiye önünde bir sivil anayasa yapma ödeviyle karşı karşıyadır ve inanıyorum ki Türkiye yüzyılının anahtarı yeni sivil bir anayasadır. Bunu açacak olan da bu Pazar günü milletimizin kendisidir. Anahtar milletimizin elindedir. Bunu bu dönem inşallah yapacağız' dedi.

PAZAR GÜNÜ HERKESİ SANDIĞA DAVET EDİYORUM

28 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2. Tur için vatandaşları sandığa davet eden Gül, 'Sandık demokrasinin namusudur ve herkesin Türkiye'nin geleceği ile ilgili söz söyleme hakkı ve görevi vardır. Pazar günü herkesi sandığa davet ediyorum. Türkiye'nin demokrasini bir kez daha dünyaya gösterelim.' dedi.

BAHRİ UÇAR