Hibe programına Tarım ve Orman Bakanlığı’nın herhangi bir kayıt sistemine kayıtlı olan gerçek ve tüzel kişiler başvurabilecek. Tüzel kişiler başlığı altında ise küçük orta ölçekli işletme kapsamında yer alan anonim, limited ve kolektif şirketler ile kooperatif ve birlikler bulunuyor. Belirtilen tüzel kişilikler sadece kuruluş tüzüklerinde/ana sözleşmelerinde belirtilen faaliyet alanları ile ilgili yatırım konularında başvuru yapabilecekler.

Proje limitleri başvuru sahibinin özelliğine göre değişirken, tüm yatırım konularında yatırımın niteliğine göre 3 Milyon TL’ye kadar hibe söz konusu olabilecek.

Program bütçeleri KDV hariç rakamlardan oluşuyor ve Hibeye Esas Proje Tutarının azami % 50 si hibe olarak yatırımcıya ödenecek. Hibeye esas Proje Tutarı 250.000-TL altında olan başvurular ise kabul edilmeyecek.

 07 Aralık 2020 tarihi itibarı ile başlayan başvuru süresi 90 gün olarak belirlenirken usul ve esaslara göre hazırlanan başvuru dosyasının girişi elektronik ağ üzerinden yapılacak. Başvurunun tamamlanması için ise başvuru tarihi bitiminden sonraki beş iş günü içinde girişi yapılan başvuru dosyasının ekleri ile birlikte İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne elden teslim edilmesi gerekiyor.

Hibe alacak olan vatandaş ya da kuruluşlar başvurularını https://edys.tarim.gov.tr/tarim/onlinebasvuru.aspx internet adresinden yapabilirken uygulama rehberi ve eklerine ise; https://www.tarimorman.gov.tr/Duyuru/1247/Ekonomik-Yatirimlar-Uygulama-Rehberi  internet adresinden ulaşılabilecek.

2006-2020 yılları arasında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Ekonomik Yatırımlar Programı kapsamında 282 adet projeye 110 Milyon TL hibe desteği verilirken tamamlanan bu projelerle yaklaşık 5 Bin kişiye istihdam olanağı sağlandı. Gaziantep ise 2014-2020 yılları arasında 114 proje hayata geçirerek en çok proje yapan 2. il oldu.