Heyecan Dolu Bir Akşam Olacak! Aynı Anda 10 Maç Heyecan Dolu Bir Akşam Olacak! Aynı Anda 10 Maç

Sydney Üniversitesi Charles Perkins Merkezi'nden bilim insanları tarafından yürütülen çalışma, 40 yaş ve üzeri obez 29 bin 836 kişinin sağlık listesi incelendi ve dikkat çekici sonuçlar elde edildi.

ARAŞTIRMANIN DETAYLARI

2

Araştırma kapsamında, Birleşik Krallık Biyobankası ivme göstergelerinin elde edilen veriler kaydedildi. Yaklaşık 8 yıl boyunca sağlık durumu takip ediliyor. Bu süre içerisinde 1425 ölüm vakası, 3 bin 980 kalp ve damar hastalığı vakası ile 2 bin 162 mikrovasküler fonksiyon bozukluğu kaydedildi.

EGZERSİZ ZAMANI VE ETKİSİ

3

Araştırmacılar, sabah yaklaşık 30 bin kişiyi, toplamda sonra ve akşam olmak üzere üç gruba ayırdı. Ortalama olarak akşam 6 ile gece geç saatlerde orta ila şiddetli egzersiz yapan, erken ölüm veya kalp ve damarlardan ölüm riskinin daha düşük olduğunu tespit etti.

SONUÇ VE ÖNERİLER

4

Araştırmanın başyazarı Dr. Matthew Ahmadi, egzersizin farklı türlerde bağımsız olarak, akşam saatlerinde yapılan egzersizin tip 2 diyabete karşı en koruyucu egzersiz olduğunu belirtti. Bu bulgular, obezite ile mücadelede egzersizin genişlemesinin artmasının altını çiziyor.

Çalışmanın sonuçları Diabetes Care dergisinde yayımlanarak bilimsel literatüre katkı sağlanmıştır. Akşam saatlerinde yapılan düzenli egzersizlerin, sağlık üzerinde olumlu etkileri olduğu bir kez daha kanıtlandı.

Muhabir: MEHMET FENER