Doğu Akdeniz'in doğusu ve Toroslar mevkiinde yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle sabah saatlerinde bu bölgelerde gök gürültülü sağanaklar da görülebilir. İşte detaylar:

DOĞU KARADENİZ VE DOĞU ANADOLU'NUN KUZEYİ

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Ancak bu bölgelerde de yerel sağanak yağışlar görülebilir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU'NUN BATISI, MALATYA VE ORDU ÇEVRELERİ

Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Malatya ve Ordu çevrelerinde de sağanak yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde de gök gürültülü sağanaklar görülebilir.

PUS VE SİS UYARISI

Ülkenin batısının iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis oluşabilir. Sürücülerin görüş mesafesine dikkat etmeleri önem taşıyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. Dağlık ve yüksek rakımlı bölgelerde dikkatli olunması gerekiyor.

SICAKLIK ARTIŞI DEVAM EDİYOR

Ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor. Bu nedenle vatandaşların sıcaklık etkisine karşı tedbirli olmaları öneriliyor.

RÜZGAR DURUMU

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden eseceği, gece saatlerinde ise Marmara bölgesinde güneyli yönlerden hafif esmesi bekleniyor. Ancak Güney Marmara, Güney Ege, İç Anadolu'nun güneyi ve Akdeniz'in iç kesimlerinde zaman zaman kuvvetli rüzgarlar görülebilir.

Vatandaşların, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıları dikkate alarak gerekli tedbirleri almaları önem arz ediyor. Güncel hava durumu bilgilerini takip etmek ve ani hava değişikliklerine karşı hazırlıklı olmak, olası olumsuzlukların etkilerini en aza indirmek açısından büyük önem taşıyor.

Muhabir: Mehmet Fener