Meteoroloji Genel Müdürlüğü 11 il için "sarı" kod uyarısında bulundu. Gaziantep’te gök gürültülü sağanak yağış ile toz taşınımı bekleniyor.

METEOROLOJİ 11 İL İÇİN "SARI" KOD UYARISINDA BULUNDU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sabah saatlerinden itibaren 11 kent için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısında bulundu.

Yapılan son değerlendirmelere göre sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale ve Balıkesir çevreleri ile İzmir'in kuzey kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), yüksek kesimlerde fırtına (60-80 km/saat); Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla çevrelerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat, hamleli 70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın Marmara ve Kuzey Ege'de cumartesi öğle saatlerinden sonra, Batı Akdeniz'de bugün akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

GAZİANTEP’TE SAĞANAK YAĞIŞ VE TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ve batısı, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Elazığ, Van ve Hakkari çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yurt genelinde toz taşınımı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, güney kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle Marmara ve Ege kıyılarında kuzey, Batı Akdeniz ile İç Anadolu’nun güneybatısında güney yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın neden olabileceği ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi ile çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.  

Muhabir: Bahri Uçar