Yılbaşı yâda noel olarak ifade edilen günün İslam kültüründe hiçbir yeri yoktur. Bir Hıristiyan âdeti olarak yılın başı yalanıyla halkımızın gündemine sokulan ve bu gece münasebetiyle Rabbimizin haram kıldığı içki, kumar, zina ve İslam dışı eğlencelerin halkımıza empoze edildiği bu geceyi kutlamayın. Peygamber Efendimiz (S.A.V) bir hadisi şeriflerinde “Kim bir kavme benzemeye çalışırsa o onlardandır’ buyurmuştur. Bugün toplumu kendi kültüründen uzaklaştıran, türlü etkileşimlerle toplumumuzun bir ihtiyacıymış gibi gösterilen noel bizden olmayan ahlaki yapının süslenerek toplumumuza sunulması ve kendi kültürümüzün bu yolla dejenere edilmesidir. Toplumu ahlaki değerlerden ve islamdan uzaklaştıran bu şeytani tuzaklara karşı, kendi değer ve inançlarımıza sahip çıkmalıyız.

Hiç batı âleminde veya haçlı zihniyetinde birilerinin Müslümanların bayramlarını kutladığı görülmüş müdür? Bir Hıristiyan’ın Ramazan ayında Oruç tuttuğu ve arkasından da Bayram ettiği veya Kurban Bayramında kurban kestiği görülmüş şey midir? Allah için konuşun. O halde Müslümanlar neden Hıristiyan bayramlarına iştirak ediyor?

Sözde yılbaşı kutlamalarının, büyük israflara ve cinayetlere yol açmasının yanında, Müslümanlar için bunlardan çok daha vahim bir felakete yol açmakta. Bu felaket İslam dairesi dışına sürüklenme felaketidir. Çünkü şeklen taklit, itikaden taklide götürür. Bu konuyu da uzun uzadıya konuşmaya lüzum görmüyoruz. Zira her yılbaşı döneminde sokakların ve caddelerin durumu bu soruya cevap olarak yeterlidir. Yılbaşı ile Noel birbirine geçmiş, batıda bu iki durum için yapılanların aynıları sokaklarımızda da yapılmaktadır. Artık bu noktada kendimizi kandırmanın da hiçbir geçerli mazereti olmayacaktır.

İslam dinini yaşamada önde gidenler ve lider konumunda olanlar, her ne pahasına olursa olsun, vahdeti gerçekleştirme konusunda gerekli çaba ve fedakârlığı göstererek Ümmeti bu zelil durumdan kurtarmalıdırlar. Yoksa Allah katında bu vebal ve sorumluluğun altından hiçbir zaman kalkamazlar. İçinde bulunduğumuz bu zilletten tek kurtuluşumuz Allah (cc)’ın izniyle vahdeti sağlamak ve tevhidi bilinç içinde olmaktan geçer.

Yüce dinimiz, biz müminlere dini esaslara bağlı kalıp, mukaddesatımıza sahip çıkıp, hiç bir zaman için bizim inançlarımıza ters düşen her türlü hal ve harekâta meyil etmememizi emretmiştir. Hal böyleyken, maalesef yüce dinimizin mensubu olduğunu ve müslümanca yaşamaya çalıştığını söyleyen nice insanların

Müslümanlarla alakası olmayıp tamamen başka dinlere mensup insanların adeti olan NOEL, PASKALYA ve benzeri adetlere kendilerini kaptırıp büyük günah bataklıklarına düştükleri bir hakikattir

Samimi ve gerçekçi olalım. Çoluk çocuğumuza ve çevremize kötü örnek olmayalım. O gece şeytanileri evlerimize sokmayalım ve şeytanları sevindirmeyelim. Bu dünya imtihanında Müslüman isek Müslümancı yaşamaya çalışalım. Kendimize çeki düzen verelim. Hıristiyanların ahlaksız adetlerini yapıp Allah a isyan bayrağını çekmeyelim. Yarın ölüm var, hesap var. İslam ve değerlerinden uzak her türlü davranış ve inançtan uzak duru, gayri Müslimlerin, Müslümanlar üzerindeki ahlaksızlık aşısını kırmamız lazım. Yılbaşı rezaletine ve her türlü ahlaksızlığa, fert olarak değil toplum olarak karşı koymamız lazım.