Rönesans (RGYAS) halka arzı yatırımcılarını hayal kırıklığına uğrattı. 26 Nisan’da Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan Rönesans hissesi işlemin 2. gününde tavan bozdu, 3. gününde ise alış fiyatının altına düştü.  İşte detaylar…

SPK’dan onay alan ve 17-18-19 Nisan 2024 tarihlerinde talep toplayarak 26 Nisan’da Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan Rönesans Gayrimenkul işlemin 2. gününde tavan bozdu. Yatırımcısını hayal kırıklığına uğratan Rönesans halkı arzı 3. günde alış fiyatının altına düştü.  İşte detaylar…

Borsa İstanbul'da 26 Nisanda işlem görmeye başlayan Rönesans Gayrimenkul (RGYAS) ikinci işlem gününde taban oldu, üçüncü günde ise alış fiyatının altına düştü. Peki RGYAS neden düşüyor? İşte detaylar…

17-18-19 Nisan 2024 tarihlerinde 135 TL'den talep toplayan Rönesans Gayrimenkul halka arzı ilk işlem gününde açılış sonrası 148.50 TL'ye yükselerek tavan olmuştu. RGYAS 2. Gününde ise ilk fiyatı 135.00 liraya geriledi.

İkinci günde tavan bozan Rönesans Gayrimenkul halka arzı yatırımcısını hayal kırıklığına uğrattı.

RÖNESANS HALKA ARZI YATIRIMCISINI HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI

Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ hisse fiyatı işlemin üçüncü gününde ise 125 liraya düştü. Peki Rönesans Gayrimenkul halka arzı neden tavan bozdu? İşte Rönesans Gayrimenkul (RGYAS) halka arzıyla ilgili tüm bilgiler…

Ak Yatırım ve Deniz Yatırım liderliğindeki konsorsiyum tarafından gerçekleştirilen halka arzın izahnamesinde 30 gün süre ve brüt halka arz gelirinin %25 ile sınırlı olmak kaydıyla "fiyat istikrarı" taahhüt edilmişti.

RÖNESANS (RGYAS) NEDEN DÜŞÜYOR?

Rönesans Gayrimenkul halka arzının üçüncü gününde satışların yoğunlaşması durumunda %25 sınırının aşılması ve kayıpların artmasından endişe duyuluyor.

Halka arzında bireysel yatırımcıların kişi başına 25 lota kadar alım yapması nedeniyle, ilk gün yapılan satışlar pek çok halka arza nazaran daha “yüksek oranlı” oldu. Hissenin borsadaki ilk işlem gününde el değiştirme oranı yüzde 3’ü aştı. Bilindiği üzere el değiştirme oranı yeni halka arzlarda yüzde 10’u aştıktan sonra tavan serileri için tehlike çanları çalmaya başlıyor. Bu sebeple, RGYAS ikinci işlem gününde kısa vadeci yatırımcılar için risk oluşturmaya başlamıştı.

RGYAS’ın arz sonrasındaki tavan serisi 1 gün olarak kayıtlara geçti. Sürekli işlemlere başlanmasının ardından gelen sert satışlarla devre kesen ancak devre kesici sonrasında da düşmeyi sürdüren RGYAS an itibariyle günlük yüzde 7,1’Lik düşüşle 124 TL civarından işlem görmekte.

RGYAS paylarının borsada bundan sonra göstereceği performansın ise, yatırımcıların satışlarının kesilmesine ve alıma gelmesine bağlı değişkenlik gösterebilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ